• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA ukrao najveću titulu Olge Danilović!

Autor Dragan Šutvić

Srpska teniserka ima titulu na WTA turnirima osvojenu prije šest godina, ali WTA je zaboravio na taj uspjeh Olge Danilović.

 WTA zaboravio titulu Olge Danilović Izvor: MN PRESS

Najbolja srpska teniserka Olga Danilović sjajno igra u finišu sezone, pa ćemo je u subotu u prijepodnevnim časovima gledati u polufinalu WTA turnira u kineskom Guangdžou. Eventualnom pobjedom nad najboljom dublašicom svijeta Katerinom Sinijakovom Olga bi dodatno popravila plasman na WTA listi, sam ulazak u polufinale prestižnog turnira joj je jedan od najvećih uspjeha u karijeri.

Istina, ne i najveći - iako je WTA to pokušao tako da predstavi. Na zvaničnim profilima WTA pojavila se objava koja ističe da je Olga Danilović prvi put u karijeri stigla do polufinala nekog WTA turnira, što nije ni blizu istine. Pobunili su se navijači srpske teniserke, pa je organizator teniskih turnira u ženskoj konkurenciji morao da ispravi prvobitnu verziju - ovo je Olgino prvo polufinale WTA turnira koji se igraju na betonu!

Najveći uspjeh u karijeri Olge Danilović je osvojena titula na River kupu u Moskvi sada već davne 2018. godine, dok je 2022. godine igrala finale Lozane i tamo nije uspjela da se domogne titule. Ta dva turnira igrana su na šljaci, pa će protiv Sinijakove Srpkinja imati priliku da se domogne prvog finala na tvrdoj podlozi.

Eventualna pobjeda bi Olgu Danilović lansirala na 64. poziciju WTA liste, što bi bio najbolji rezultat njene karijere. Čak i u slučaju poraza Olga će imati najbolji plasman u životu jer joj učešće u polufinalu turnira u Kini donosi 73. mjesto na WTA listi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC