• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vemić izabrao mladost za Švajcarsku: Srbija kreće bez Olge Danilović i Aleksandre Krunić

Autor Dragan Šutvić

Srbija će imati podmlađeni ženski teniski sastav na Bili Džin King kupu u Švajcarskoj.

 Teniserke Srbije igraju protiv Švajcarske  Izvor: MN PRESS

Dušan Vemić, selektor teniske Bili Džin King kup reprezentacije Srbije, odlučio se za mlade snage, koje će se suprotstaviti Švajcarskoj u plej-ofu BJKC 15. i 16. novembra u Bilu. Na spisku se nalaze Lola Radivojević (2005), Mia Ristić (2006), Natalija Senić (2003), Anja Stanković (2005) i Katarina Jokić (1998). Pobjednik plej-of duela između Švajcarske i Srbije zaigraće u aprilskim kvalifikacijama za Svjetsku grupu Bili Džin King kupa.

Selektor Vemić je rekao: "Očekujem da ćemo imati četiri dana treninga da se naviknemo na podlogu i uslove, jer će na sve uticati i blaga nadmorska visina od 437 metara. Poređenja radi, Beograd je na 117. Ko se bolje pripremi za tu visinu umije da napravi razliku. Uvijek sam optimista, naravno i sada sam", započeo je selektor.

Vemić se dotakao izostanka nešto iskusnijih teniserki poput Olge Danilović, Aleksandre Krunić i Dejane Radovanović.

"Kada se govori o sastavu tima, neke iskusnije reprezentativke su izostavljene zbog umora i povreda, a izabrao sam sastav po tome što je Bili Džin King kup specifično takmičenje. Nekome odgovara, a nekome ne. Uvijek tu ima i onog dijela gdje neko mora da juri poene za liste", rekao je selektor.

Raduje činjenica da se reprezentacija Srbije u svom sastavu imati sve debitantkinje Anju Stanković i Nataliju Senić.

"One su mlađe teniserke koje su se najbolje pokazale, doduše na šljaci. Vidi se da su dobro odradile sezonu, bilježile su i kvalitetne rezultate. Igrale su i dubl, što nama i te kako odgovara i vidim ih, ako budu zaigrale, najviše u igri parova. Kao peta putuje Katarina Jokić, jer sa njom u timu mogu da napravim i promjenu na licu mjesta. Nadam se da će sve biti zdrave i da neću biti primoran da pravim nove kombinacije u Švajcarskoj", ispričao je Vemić.

Postavlja se pitanje kako će u budućnosti izgledati reprezentacija Srbije?

"Imamo još mladih teniserki, koji su opcija već za sljedeću sezonu. Srećom, imamo iskusne igračice, za koje se nadamo da će prije svega biti zdrave i plejadu juniorki koje rezultatima nagovještavaju da mogu da postanu dio tima i da počnu u bliskoj budućnosti da stiču iskustvo. Igranje za reprezentaciju je nezamenjivo iskustvo i umije puno da pruži u karijeri. Naša budućnost leži na spoju iskustva i mladosti. I vjerujem da će ta kombinacija biti jako dobra za srpski tenis", rekao je selektor.

Već iskusne u reprezentaciji, ali i dalje mlade Lola i Mia će predvoditi Srbiju.

"Vjerujem da su ove devojke, koje su se već navikle na takmičenje u Bili Džin King kupu, pravi oslonac tima. Lola i Mia su se pokazale da ako im se pruži šansa, one pružaju maksimum. Dovoljno su igrale za reprezentaciju da već imaju rutinu. Način na koji prilaze tenisu je primjer za sve", zaključio je Dušan Vemić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC