• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otac joj pobijedio Trampa, a nju razbila Srpkinja: Aleksandra napravila senzaciju, dobila 395 pozicija bolju od sebe

Aleksandra Krunić je 400. na VTA listi, a Džesika Pegula peta. Ništa za to!

 Aleksandra Krunić savladala Džesiku Pegulu Izvor: X/@darcymaine_espn/MN press

Konačno, vraća se Aleksandra Krunić! Ona je na pripremnom turniru za Vimbldon u Hertogenbošu u Holandiji uspjela da savlada petu teniserku svijeta Džesiku Pegulu posle skoro tri sata drame 7:6, 6:7, 6:4 i da tako prođe u četvrfinale ovog turnira. U prvom kolu je Krunićeva takođe igrala tri seta pošto je pobijedila Džesiku Ponše iz Francuske 4:6, 6:2, 6:1 i sada će imati priliku da se sastane sa Mađaricom Dalmom Gafi koja je takođe napravila veliki uspjeh i pobijedila Ruskinju Veroniku Kudermentovu 6:3, 3:6, 7:5.

U prvom setu meča sa Pegulom srpska teniserka je prva izgubila servis, ali je odmah vratila brejk i potom je u taj-brejku sa dva uzastopna mini brejka došla do pobjede 7:3. U drugom setu je takođe izgubila servis pa vratila brejk, ali je onda izgubila 7:3. Na kraju je u posljednjem setu bila koncentrisana i prošla je dalje.

S obzirom da je Aleksandra Krunić dugo bila povrijeđena i nije igrala ona je pala na 400. mjesto VTA liste, dok je Džesika Pegula trenutno peta teniserka svijeta. Ovom pobjedom Srokinja će skočiti na 317. mjesto, čak 83 mjesta iznad, a biće tačno ispod još jedne Srpkinje Katarine Kozarov. Eventualna pobjeda u narednom kolu bi mogla da je dobaci do Lole Radvojević koja je 276.

KO JE DŽESIKA PEGULA?

Izvor: Artur Widak/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iskusna 30-godišnja američka teniserka je trenutno peta na VTA listi, a bila je i treća u karijeri. Na sva četiri grend slema najviše je stigla do četvrfinalaa najveći uspjeh joj je prvo mjestu u dublu na TA listi kao i finale završnog turnira u singlu. U dublu je stigla i do finala Rolan Garosa, ali nikada nije uzela grend slem titulu.

Dolazi iz jedne od najbogatijih američkih porodica pošto je njen otac Teri Pegula procijenjen na 3.600.000.000 dolara. Ovaj američki milijarder je do bogatstva došao prodajom prirodnog gasa, a onda je krenuo da ulaže u sport i tu postao još bogatiji.

Teri je kupio apsolutno sve klubove iz njihovog rodnog grada Bafala pa tako ima NHL franšizu Bafalo Sejbres kao i NFL tim Bafalo Bilse. Zatim u njegovom vlasništvu je razvojni tim Sejbresa, dvije lakros ekipa i jedan ženski hokejaški tim. Od svega toga najteže mu je bilo da doše do Bilsa koje je kupio 2014. godine poslije nadmetanja sa Donaldom Trampom. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC