• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubomir Vranješ doveo Flensburg na krov Evrope!

Autor mondo.rs

Trener srpskog porekla i dvojica naših reprezentativaca, Draško Nenadić i Bogdan Radivojević osvojili rukometnu Ligu šampiona sa Flensburgom!

Prvi put u istoriji, Flensburg je šampion Evrope u rukometu, a velike zasluge za to imaju i Srbi.

Pre svih, trener Ljubomir Vranješ, bivši rukometaš koji je strateško umeće pokazao i vodeći našu reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali ga nemački klub nije pustio da putuje i na završni turnir, pa je selekciju preuzeo Vladan Matić.

Flensburg je u nedelju, u finalu Lige šampiona igranom u Kelnu, savladao slavni Kil - 30:28 (14:16) u veoma uzbudljivoj utakmici, koja je rešena u poslednjim minutima.

Sjajnu partiju prikazao je golman Matijas Andersen, inače bivši čuvar mreže Kila, koji je imao ogromnih 20 odbrana, a istakli su se i Danci Anders Egert Magnusen i Lase Svan sa po sedam golova.

U ekipi Kila najefikasniji je bio Islanđanin Aron Palmarson sa šest golova, dok su naš Marko Vujin, zatim Niklas Ekberg i Gudjor Valur Sigurdson postigli po pet.

Pored Vranješa, koji je inače kao igrač nastupao za reprezentaciju Švedske, u timu Flensburga su i dvojica talentovanih reprezentativaca Srbije, Draško Nenadić i Bogdan Radivojević. Oni nisu bili strelci u finalnom meču, ali su itekako ranije imali zasluge za dobre rezultate tima.

Flensburgu je ovo prvi trofej Lige šampiona iz tri finala (poraženi 2004. i 2007), dok je Kil ostao na tri osvojena trofeja. Ove sezone moraće da se zadovolje "samo" titulom prvaka Nemačke.

Prethodni šampion Evrope bio je, takođe, iz Nemačke - HSV Hamburg, koji je ove sezone ispao u šesnaestini finala od skopskog Vardara.

Treće mesto u Ligi šampiona pripalo je Barseloni, koja je savladala Vesprem 26:25 (17:15). Momir Ilić sa sedam golova nije uspeo da pomogne mađarskom timu da pobedi, ali se izborio za naslov najboljeg strelca takmičenja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC