• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PADOBRANSTVO: Banjaluka "gleda u nebo"

Autor mondo.ba

Na aerodromu Zalužani u Banjaluci u ponedjeljak počinje Svjetsko padobransko prvenstvo. Učestovaće više od 600 takmičara iz 30 zemalja.

Učesnici će se takmičiti u tri klasične padobranske discipline - skok na cilj, figure i kenopi formejšn (canopy formation), najavljeno je iz Padobranskog kluba "Banjaluka".

Pravila podrazumijevaju da takmičar pogodi krug prečnika tri centimetra i individualni skok sa unaprijed zadatim figurama, skok sa 2.000 metara i da se komplet figura izvede u što kraćem vremenu.

Organizator SP je Padobranski klub Banjaluka iz kojeg su istakli da je, što se tiče organizacijskog dijela, sve spremno uprkos problemima koje izaziva loše vrijeme.

"Na prvenstvu učestvuju ekipe iz 30 zemalja i najviše takmičara je u disciplini skok na cilj. Što se tiče opreme, imamo dva aviona slovenačkog vazduhoplovstva, jedan civilni avion cesna 208 iz Francuske, helikopter Oružanih snaga BiH, utvu 66 iz Aerokluba Prijedor za slučaj ponavljanja skoka, a tu je i Helikopterski servis Republike Srpske", rekao je Zoran Kovačević iz PK Banjaluka.

On je dodao da, iako je imala sastavljen tim, reprezentacija BiH ne učestvuje na prvenstvu zbog problema s Vazduhoplovnim savezom BiH i Vazduhoplovnim savezom Republike Srpske, koji ne žele da zvanično prijave učešće bh. reprezentacije.

Kontrolor Svjetske vazduhoplovne federacije Patris Žirardin rekao je da će na prvenstvu biti težak set pravila, s obzirom na to da se radi o posebnom takmičenju i da svi marljivo rade na pripremi.

"Na neke stvari, kao što je kiša, nismo mogli uticati, ali treba da se prilagodimo uslovima, čak iako vremenski uslovi ne idu u potpunosti u našu korist", rekao je Žirardin.

Ceremonija otvaranja zakazana je za 19 časova, a zatvaranje u petak, 22. avgusta, u 20 časova, kada će biti proglašeni svjetski prvaci.

Ulaz je besplatan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC