• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin sudi Novaku, Nadalu, Sereni…

Autor mondo.ba

Teniski sudija iz Banjaluke Ozren Đurđević već 15 godina radi kao arbitar u "bijelom sportu" i dijelio je pravdu na nekim od najvećih turnira današnjice poput Vimbldona.

Popularnost tenisa drastično je porasla u Srbiji i Bosni i Hercegovini nakon velikih uspjeha Novaka Đokovića, Viktora Troickog, Janka Tipsarevića, ali i Ane Ivanović, Jelene Janković, što je uticalo i na porast broja domaćih sudija u "bijelom sportu".

Ozren Đurđević već deceniju i po radi kao linijski sudija, prenose "Nezavisne novine" priču o Banjalučaninu koju je objavio "NES" radio u emisiji "Pomalo lično".

Sudio je na Vimbldonu, finala mastersa i sve kategorije teniskih turnira na svijetu. Prošle godine u Rimu je dijelio pravdu na finalu između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, kao i finale ženskog singla Serene Vilijams i Sare Erani, te odlučujući meč dublova između Nenada Zimonjića i Danijela Nestora protiv Robina Hasea i Felisijana Lopeza.

Prema statističkim podacima Ozren je među najboljim linijskim sudijama u svijetu i može da se pohvali da s uspjehom predstavlja Banjaluku, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

"Obično se radi sat vremena, tako da koncentracija nije problem. Najteže je suditi servis liniju, a ja sam uglavnom na njoj", rekao je Đurđević i dodao da najviše cijeni Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Serenu Vilijams.

Još nije dijelio pravdu na Australijan Openu, koji je aktuelan ovih dana, ali ni na US Openu jer je mnogo teže doći do tih turnira.

"Selekcija sudija je rigorozna, ali i malo drugačija nego na nekim drugim turnirima. Ipak nadam se pozivu", naglasio je banjalučki linijski sudija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC