• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ex YU" klinci na sarajevskom ledu

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Predstojećeg vikenda biće održan treći "Happy Hockey Days" će održan u Olimpijskoj dvorani "Huan Antonio Samaran Zetra" u Sarajevu. Riječ je o hokejaškom turniru za djecu uzrasta 8 i 10 godina.

 "Ex YU" klinci na sarajevskom ledu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na turniru će učestvovati 11 ekipa, od čega dvije domaće i devet iz regije. Učešće su potvrdile ekipe iz Celja, Maribora i Bleda, hrvatski timovi iz Siska i Mladost iz Zagreba, Spartak iz Subotice i novosadski tim NS Stars, te beogradski timovi Crvena zvezda i Partizan. Boje Bosne i Hercegovine braniće sarajevski klubovi Vukovi i Ajkule.

"Veliki interes vlada u regiji kada je u pitanju hokej za mlade. Sve više djevojčica i dječaka se odlučuje za ovaj sport. U svim gradovima imaju bolje uslove za rad, nego što je to situacija u olimpijskom Sarajevu" rekla je Vesna Andree Zaimović, uvodničar u press konferenciju koja je održana povodom turnira.

Turnir će biti održan u subotu i nedjelju s početkom u 8:30 do 15:00 sati. Svečano otvaranje najavljeno je u 11:30, a turnir bi trebao da otvori gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

"S velikim zadovoljstvom sam prihvatio da budem sponzor ovog takmičenja koji ima međunarodni karakter. I prošle godine je Grad sudjelovao u pripremi ovih utakmica i mi to radimo što osiguramo besplatne termine klubovima, klizačima, hokejašima, pa čak i rekreativcima" rekao je gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i podsjetio da se svi moraju uključiti u organizaciju EYOF­a.

Kako je pojasnio Emir Ferizović, predsjednik Organizacionog odbora turnira, na "Happy Hockey Days" će učestvovati 11 klubova podijeljenih u dvije kategorije.

"Dakle, na turniru će učestvovati 22 ekipe. Oni koji igraju u grupi do 8 godina i grupa do 10 godina. Igraju dječaci i djevojčice skupa, nema odvajanja. Igra se na trećini leda po 18 minuta, tako da su utakmice interesantne za gledati", kazao je Ferizović.

Organizatori očekuju oko 400 gostiju tokom turnira, trenera, takmičara i njihovih roditelja.

Adnan Mrkva, predsjednik HK Stari Grad Vukovi rekao je da je posljednjih godina vidan napredak hokeja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ali istakao da dva mjeseca leda nisu dovoljna za razvoj ovog sporta.

"Sarajevo mora imati dobar hokej i ovo što mi sada radimo su začeci u razvoju ovog sporta" rekao je Mrkva.

On je najavio da će uskoro, upravo u tu svrhu biti osposobljena nova dvorana na kojoj bi duži period trebao biti postavljen led.

"Mi smo obezbijedili jednu dvoranu koja će biti finansirana privatnim sredstvima jednog

broja sarajevskih firmi koji se nalaze oko hokejaškog sporta i koji su voljni da pomognu. Radi se o ledenoj dvorani koja će biti postavljena u bivšoj kasarni 'Safet Zajko'. Više informacija o ovoj ledenoj dvorani će biti poznate uskoro".

Bosna i Hercegovina će, prema Mrkvinim riječima, koji je inače generalni menadžer reprezentacije BiH, prvi put nastupiti na Svjetskom prvenstvu treće grupe. Riječ je o najnižem rangu takmičenja na svjetskom nivou.

Turnir će se igrati u turskom Izmiru od 1. do 12. aprila, a najavljeno je učešće sedam reprezentacija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC