• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo i Istočno Sarajevo ostaju bez EYOF-a?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Izvršni odbor Evropskog olimpijskog komiteta na svojoj posljednjoj sjednici razmatrao je trenutnu situaciju organizacije EYOF Sarajevo i Istočno Sarajevo 2017. Konačna odluka do 20. jula.

Gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo mogli bi izgubiti pravo na organizovanje Evropskih omladinskih olimpijskih igara 2017. godine ili zamijeniti termin održavanja sa turskim gradom Erzurumom, koji je izabran za domaćina ove evropske sportske manifestacije 2019. godine.

U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine kažu kako je tačno da je Izvršni odbor Evropskog olimpijskog komiteta na svojoj posljednjoj sjednici razmatrao trenutnu situaciju organizacije EYOF Sarajevo i Istočno Sarajevo 2017, ali tvrde da do ovog trenutka nisu dobili odluku da je EYOF 2017. otkazan.

"Na osnovu pristiglih izvještaja eksperata Evropskog olimpijskog komiteta koji su detaljno analizirani, a uvažavajući činjenicu da je do početka manifestacije ostalo malo vremena za adekvatnu organizaciju, Izvršni odbor Evropskog olimpijskog komiteta je donio odluku da će nakon 20. jula 2015. godine poduzeti određene mjere", saopšteno je iz OK BiH.

Kako se navodi, te mjere mogu ići u dva pravca, a to su da se organizacija EYOF-a 2017. oduzima gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo ili da se ostavi mogućnost da Predsjedništvo Bosne i Hercegovine pošalje molbu Vladi Republike Turske i gradu Erzurumu, koji je domaćin EYOF-a 2019, da zamijene termine organizacije.

U OK BiH kažu kako je "za očekivati" da bi ovu inicijativu Turska prihvatila.

"Ovom zamjenom bi gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo dobili dodatne dvije godine za kvalitetnu organizaciju EYOF-a, koja bi se morala konkretno, a ne deklarativno, podržati i bili bi organizatori EYOF-a 2019", kazali su u OK BiH.

Inače, prilikom odabira grada domaćina EYOF-a 2017, protivkandidat Sarajevu i Istočnom Sarajevu bio je turski grad Kajzeri, koji je povukao svoju kandidaturu u korist Sarajeva i Istočnog Sarajeva čime su praktično bh. gradovi ostali jedini kandidat za organizovanje EYOF-a.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC