• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dominacija Slovenaca u Prijedoru

Autor SRNA

Aero klub /AK/ "Ptuj" iz Slovenije i Laslo Orsi iz AK "Segedin" iz Mađarske pobjednici su u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji 20. Petrovdanskog padobranskog kupa "Prijedor 2015",

  Aero klub /AK/ "Ptuj" iz Slovenije i Laslo Orsi iz AK "Segedin" iz Mađarske pobjednici su u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji 20. Petrovdanskog padobranskog kupa "Prijedor 2015", koji je ovog vikenda održan na prijedorskom aerodromu "Urije".

Slovenački padobranci su sa 131 negativnim bodom iza sebe ostavili domaćine, AK "Prijedor" sa 157 negativnih bodova, dok je ekipa trećeplasiranog AK "Naša krila" iz Paraćina imala 163 negativna boda.

U pojedinačnoj konkurenciji seniora Mađar Orsi, koji je ponovio trijumf iz 2010. godine, imao je deset negativnih bodova, drugo mjesto zauzeo je pobjednik prošlogodišnjeg kupa Peter Balta iz AK "Ptuj" sa 11 negativnih bodova, a treće Miroljub Janićijević iz AK "Naša krila" iz Paraćina sa 17 negativnih bodova.

U kategoriji seniorki prvo mjesto osvojila je Nina Žiža iz AK "Rijeka" sa 17 negatativnih bodova, najbolji među juniorima bio je Marko Veselić iz AK "Ptuj" sa 49 negativnih bodova, a među veteranima prvo mjesto pripalo je Radoslavu Koraću iz AK "Grifon" iz Beograda, koji je imao 17 negativnih bodova.

U kupu, koji je od 2010. godine u zvaničnom kalendaru Svjetske vazduhoplovne asocijacije /FAI/, učestvovala su 63 padobranaca iz ekipa "Segedin" iz Mađarske, "Nikšić" i reprezentacija Crne Gore iz Crne Gore, "Rijeka" i "Kroacija" iz Hrvatske, "Austrija" iz Austrije, "Grifon" Beograd i "Paraćin" iz Srbije, "Banjaluka" i mješovita ekipa "Prijedor - Bihać" iz BiH i "Ptuj" iz Slovenije.
Glavni sudija kupa Viktor Kupljenik rekao je da je na ovom takmičenju izuzetno uspješno izvedeno 535 skokova. Padobranski skokovi izvođeni su po FAI pravilniku u klasičnoj disciplini skok na cilj sa visine od 1.100 metara.

Organizator i domaćin kupa bio je AK "Prijedor", a pokrovitelji grad Prijedor, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvo odbrane BiH.

Povodom dvadesete godišnjice od održavanja prvog kupa u Muzeju Kozare otvorena je izložba forografija posvećena ovom vrijednom jubileju koju će posjetioci moći pogledati do 20. jula u Muzeju Kozare od 8.00 do 20.00 časova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC