• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veteran koji je čuvao mrežu BiH i Srbije...

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Dragan Počuča (41), nekadašnji golman rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije, uskoro će postati najstariji golman u Francuskoj.

 Dragan Počuča uskoro će postati najstariji golman u Francuskoj Izvor: MN PRESS

On će se nakon odlaska Borka Ristovskog, drugog golmana Kreteila u njemački Rajn-Nekar Leven vratiti iz penzije u kojoj je već godinu i po dana.

Počuča je tih godinu i po proveo radeći kao trener golmana u Kreteilu, ali je redovno trenirao i sve vrijeme je bio registrovan kao igrač.

Mislilo se da neće biti potrebe da "uskoči" u igru, ali je odlaskom Ristovskog klub ostao bez drugog golmana. Zato će Počuča u nastavku sezone biti podrška Hrvatu Mati Šunjiću, pa se uskoro može očekivati njegov povratak na teren u 41. godini, čime će postati najstariji golman francuske rukometne lige.

Počuča, inače rođeni Zrenjaninac, od 1999. godine brani u Francuskoj. Promijenio je mnoge klubove, a najblistaviji dio karijere imao je u Ivriju s kojim je 2007. godine zajedno sa još jednim bivšim bh. reprezentativcem Zoranom Martinovićem postao šampion Francuske.

Počuča je za reprezentaciju BiH odigrao 23 utakmice. Prvi poziv u državni dres BiH dobio je 2000. godine od tadašnjeg selektora Seada Hasanefendića. Posljednji put je branio u mandatu Kasima Kamenice 2004. godine. Potom je u oktobru 2007. godine debitovao za Srbiju za koju je odigrao 21 utakmicu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC