• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OI (rukomet): Favoriti bez greške

Autor mondo.ba

Favorizovane rukometne selekcije Francuske, Njemačke i Danske upisale su i drugu pobjedu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Za razliku od finala Svjetskog prvenstva 2015. godine u Kataru, selekcija Valera Rivere nije pružila značajniji otpor rukometašima Francuske na olimpijskom turniru.

"Galski pijetlovi" su deklasirali Katar rezultatom 35:20 (16:13).

U prvih 30 minuta vodila se koliko-toliko ravnopravna borba, ali su u nastavku meča "trikolori" do nogu potukli ekipu "naših" Danijela Šarića, Gorana Stojanovića i Žarka Markovića.

Iako su Francuzi bili favoriti za pobjedu, malo ko je očekivao "plus 15" u njihovu korist s obzirom da je Katar na startu olimpijskog turnira savladao Hrvatsku.

Najzaslužniji za trijumf Francuske bili su Luk Abalo sa sedam postignutih golova, Nikola Karabatić je uknjižio dva manje, dok su u taboru Katara prednjačili Žarko Marković, Marko Bagarić i Rafeal Kapote sa po četiri pogotka.

Za razliku od ove utakmice, meč između Poljske i Njemačke je bio neuporedivo uzbudljiviji i neizvjesniji, ali su se na kraju ipak radovali Nijemci - 32:29 (16:14).

Poslije tvrdog prvog poluvremena u kojem su Poljaci uglavnom zaostajali za nekoliko golova, drugo poluvrijeme donijelo je odličan rukomet i mnogo žestoke borbe.

Tim Talanta Dušebajeva je uglavnom bio u rezultatskom zaostatku, najviše do pet golova, ali se nije predavao i konstantno se vraćao u meč, ponajviše zahvaljujući Karolju Bjeleckom, koji je sa 10 golova bio najefikasniji akter meča.

Ipak, prelomni momenat za poraz Poljaka desio se sredinom drugog dijela kad je Mihael Jurecki promašio "zicer" za izjednačenje, bolje rečeno sjajno je reagovao golman Andreas Volf, što je "probudilo" Nijemce, koji su potom za samo par minuta ponovo vratili prednost od "plus četiri" i rutinski je zadržali do kraja.

Uve Genshajmer i Fabijan Fide sa po pet golova predvodili su Nijemce, dok su pored pomenutog Bjeleckog, najefikasniji u poljskom timu bili Jurecki, Krištof Lijevski i Kamil Siprak sa po tri pogotka.

Rukometaši Danske sav posao protiv Egipćana riješili su u prvom poluvremenu pošto su stekli prednost od "plus sedam" (17:10), pa je drugih 30 minuta utakmice predstavljalo puku formalnost - 31:23.

Dance je do druge pobjede na Igrama u Riju predvodio dvojac - Kasper Ulrih Mortensen i Lase Svan Hansen sa po sedam postignutih golova, dok je u egipatskoj ekipi najefikasniji bio Karim Ajman sa četiri pogotka.

REZULTATI

Grupa A
Katar - Francuska 20:35 (13:16)
Tunis - Danska 23:31 (10:17)
Argentina - Hrvatska (02.50 h)

TABELA
1. Francuska 4
2. Danska 4
3. Katar 2
4. Tunis 0
5. Argentina 0
6. Hrvatska 0

Grupa B
Njemačka - Poljska 32:29 (16:14)
Brazil - Slovenija (21.40 h)
Egipat - Švedska (00.50 h)

TABELA
1. Njemačka 4
2. Brazil 2
3. Slovenija 2
4. Egipat 0
5. Poljska 0
6. Švedska 0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC