• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štefaneku zasmetala izjava Prlainovića

Autor mondo.rs

Zlatni rvač na Facebook stranici napisao je status u kom je prokomentarisao izjavu takođe zlatnog vaterpoliste da uspesi Srbije u Riju nisu posledica sistemskog ulaganja u sport.

 Štefaneku zasmetala izjava Prlainovića Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Olimpijski sampion u rvanju Davor Štefanek reagovao je danas na izjavu vaterpoliste Andrije Prlainovića da nema sistematskog ulaganja države u srpski sport, ističući da država pomaže sportistima.

Prlainović je, nakon što su vaterpolisti osvojili prvo olimpijsko zlato, izjavio da nema sistematskog ulaganja drzave i da se srpski vaterpolo klubovi gase.

Štefanek je preko Facebooka poručio da to nije istina, da drzava pomaze srpskim sportistima, te da su njegove kolege i on do svojih uspeha upravo stigli uz njenu pomoć.

"Uz sve čestitke vaterpolistima za osvojeno zlato, ne razumem izjavu Prlainovića koju je dao nakon utakmice. Pod uslovom da je tačno preneta od strane novinara! Naime, nije tačno da u našoj zemlji nema sistemskog finansiranja sporta. Rezultat koji sam ja napravio i koje prave moje kolege iz reprezentacije je uz izuzetnu pomoć i podršku naše države preko resornog Ministarstva za sport i omladinu kao i Olimpijskog komiteta", naveo je Štefanek.

"Više od 200 dana priprema godišnje uz sve stipendije i drugo sto nam pripada kao vrhunskim sportistima, obezbeđeno je od strane naše države. Mi smo mali sport i nemamo sponzora i sve što nam omogući nas Savez je od novca koje daje država. Mislim da smo unazad par godina ravnopravni sa našim protivnicima iz Evrope i sveta bas zbog podrške nase države. Uz izvinjenje Prlainoviću, ovo naša javnost mora da zna", napisao je Šrefanek.

"Moj cilj je ostvaren ali nas zajednicki posle osvajanja olimpijskog zlata je da sto vise dece dovedemo u rvacke sale i omasovimo ovaj divni sport. Roditelji bi trebalo da znaju da iza svih naših i prošlih i budućih aktivnosti stoji naša država. Hvala svima na podršci, ali morao sam da se oglasim jer je to istina", napisao je Štefanek na Facebooku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC