• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hansen vodio Dance do prvog olimpijskog zlata!

Autor mondo.ba

U finalu rukometnog turnira za muškarce u Rio de Žaneiru, reprezentacija Danske savladala je Francusku 28:26, dvostrukog uzastopnog šampiona na Olimpijskim igrama 2008. i 2012. godine, te najbolju selekciju svijeta sa Mundijala 2014.

Danska je olimpijski rukometni šampion!

Skandinavci su ostvarili najveći uspjeh u svojoj istoriji, dok reprezentacija Francuske nije uspjela doći do treće uzastopne zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Fenomenalni Danci, predvođeni najboljim igračem svijeta Mikelom Hansenom, stigli su do prve medalje u istoriji OI, i to one najsjajnije.

DANSKA - FRANCUSKA 28:26 (16:14)

Francuzi su izgledali impresivno u prvih petnaest minuta meča, u kojima su igrali gotovo bez greške. Igralo se gol za gol, reprezentacije su se smjenjivale u vođstvu, a rezultatska klackalica potrajala je sredine prvog poluvrema, kada su Danci prvi stigli do dva gola prednosti.

Ipak, Francuska je mini-serijom 3:0 prvo došla do izjednačenja, a onda i do potpunog preokreta. Nisu se Danci predali, pa su furioznom igrom do pauze vratili vođstvo i na odmor otišli s rezultatom 16:14.

U nastavku, reprezentacija Danske nije dozvolila Francuzima rezultatski priključak. Konstantno je održavala vođstvo, koje je u jednom trenutku iznosilo i pet razlike (25:20) i već tada moglo se naslutiti ko će biti novi olimpijski šampion.

Uspjeli su Francuzi da zaprijete u finišu. Tri minuta pred kraj imali su samo gol zaostatka, ali je ponovo uslijedio period bolje igre Danaca i rutinska završnica, za prvo zlato na OI.

Mikel Hansen bio je najefikasniji sa osam golova, dok je kod Francuza bolji od ostalih bio Mikael Gigu, strijelac šest pogodaka.

Trijumfom Danaca prekinuta je dominacija Francuza, koji su osvajali zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, te bili najbolji na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2014. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC