• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šapić: Ne krijem - hoću na čelo srpskog olimpizma

Autor mondo.ba

Proslavljeni srpski vaterpolista Aleksandar Šapić najavio je da će se kandidovati na mjesto predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije.

 Aleksandar Šapić: Kandidovaću se za predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Šapić je u intervjuu za "Nedeljnik" priznao da će pokušati da postane nasljednik Vlada Divca na funkciji prvog čovjeka srpskog olimpizma.

"Kandidovaću se 99 odsto za predsjednika OK Srbije. Smatram da sa svojih 38, 39 godina, kako sportskim iskustvom, tako i poslom kojim se trenutno bavim, mogu znatno da doprinesem radu Olimpijskog komiteta i vratim srpskom sportu ono što je meni vaterpolo dao. Mnogi su mi zamjerali što posljednjih sedam-osam godina praktično nisam participirao više u srpskom sportu. Olimpijski komitet je konačno prilika da se vratim u njega. I nemam šta da krijem - volio bih da budem u prilici da vodim OK Srbije. Bila bi mi to velika čast", rekao je nekadašnji vaterpolista Srbije.

Prema njegovim riječima, uslove za kandidaturu nije podrobno izučavao, ali smatra da ispunjava sve ono što je ispunjavao i Divac kod njegovih prethodnih kandidatura u oba mandata.

"S obzirom da je sadašnji statut i tada bio važeći, ne vidim razlog da tu bude nekih problema".
Šapić je između ostalog izrazio žal što je sportska veličina poput Divca odlučio da ode iz Srbije i naglasio da neće biti statista ukoliko dobije priliku.

"Jedno je sigurno: ukoliko dođem na čelo Olimpijskog komiteta Srbije, u njemu neću statirati, kao što nisam statirao nikada u životu čime god sam se bavio", dodao je on.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC