• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nauljeni Olimpijac" prelazi u skijaše

Autor mondo.ba

Olimpijac iz Tonge, Pita Taufatofua, koga pamtimo po njegovom nastupu na otvaranju Olimpijskih igara u Riju, želi na još jedne igre, i to zimske!

Reprezentativac Tonge u tekvandou zaludio je ženski dio publike na Marakani, ali i pored TV ekrana, kada je bez majice i nauljen nosio zastavu polinezijske države na otvaranju Olimpijkih igara u Riju.

Ako ste se pitali šta radi "nauljeni Olimpijac iz Tonge" danas, odgovor je – trenira. Ali ne tekvando, već se prebacio na skijanje!

Taufatofua je u kratkom videu objavljenom na video kanalu Olimpijskih igara objavio da želi da postane prvi takmičar svoje zemlje u nordijskom skijanju na Olimpijskim igrama 2018 u južnokorejskom Pjeongčangu.

"Čitav život slijedio sam svoj san da postanem olimpijac. Sada želim napraviti korak dalje. Moj cilj je da ljudi vide da ako mogu ja to da uradim, mogu i oni. Cilj mi je osvojiti medalju na Olimpijskim igrama 2018", rekao je Taufatofua, prenosi «Gardijan».

On je član grupe sportista iz Tonge koji će se pripremati za Zimske olimpijske igre u Pjeongčangu u okviru programa za razvoj zimskih sportova ove polinezijske države, pokrenutim 2014. godine.

Država Tonga, u kojoj se uglavnom igra ragbi, svoj prvi nastup na Zimskim olimpijskim igrama upisala je na prošlim igrama u Sočiju, kada ih je predstavljao pomalo kontroverzni takmičar u sankanju Bruno Banani.

On je izazvao mnogo pažnje ali i kritika u javnosti 2012. godine kada je otkriveno da je rođen kao Fuahea Semi, a da je kasnije promijenio svoje ime u ime njemačke firme Bruno Banani koja mu je sponzor.

Da se skijanje polako razvija na ovom polinezisjkom ostrvu govori i to da je Makeleta Stefan prošle godine postala prva žena sa Tonge koja se takmičila u Svjetskom šampionatu u nordijskom skijanju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC