• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlo Čeprkalo najbolji sportista Srpske!

Autor mondo.ba

Plivač Mihajlo Čeprkalo najbolji je sportista Republike Srpske u 2016. godini..

 Izbor 10 najboljih sportista RS: Plivač Mihajlo Čeprkalo najbolji sportista Srpske u 2016 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Bh. olimpijac proglašen je za najboljeg sportistu na tradicionalnom 62. Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske, održanom u srijedu u Banskom dvoru u Banjaluci.

Iza Čeprkala, na drugom mjestu našla se strelac Tatjana Đekanović, dok je kajakaš Darko Savić zauzeo treću poziciju.

Među deset najboljih sportista Srpske u godini na izmaku, odlukom žirija kojim je predsjedavao proslavljeni srpski vaterpolista Aleksandar Šapić, našli su se ovim redom: Mitar Mrdić (džudo), Nikola Poluga (karate), Mladena Petrušić (atletika), Ajla Sinanović (odbojka), Draško Albijanić (košarka), Draško Vujković (vaterpolo) i Mladen Plakalović (skijanje).

“Bio sam srećan kada me Plivački savez predložio kao kandidata za ‘Glasovu’ akciju, a sada ne mogu da nađem riječi kojima bih opisao svoju radost. Biti najbolji među najboljima veliki je prestiž i nagrada za sve rezultate koje sam ostvario svih ovih godina, a posebno ove kada sam ispunio svoj sportski san i nastupio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru”, rekao je za “Glas Srpske” Čeprkalo, koji je postao drugi plivač, poslije Ivane Ninković 2012. godine, koji je proglašen za najboljeg sportistu Srpske.

Na svečanosti u Banskom dvoru nagrađeni su i najbolji sportski radnici u 2016. godini.

Osvajač Kupa BiH i Kupa RS, fudbalski klub Radnik dobio je Povelju za izuzetan sportski poduhvat godine dok su plaketu za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta dobili košarkaški savezi Republike Srpske i Srbije, te predsjednik žirija Aleksandar Šapić.

Siniša Kotaraš najbolji sportski novinar

Nagrada "Zlatno pero - Limun Papić" za najboljeg sportskog novinara u 2016. pripala je Siniši Kotarašu, novinaru "Dnevnog avaza".

Kotaraš je svoju novinarsku karijeru započeo u "Glasu Srpske", a potom je radio za "Radio Karajinu", Nezavisnu televiziju", TV Simić", "Nezavisne novine", "Press RS", te kao dopisnik za "Sportske novosti, "Sport" i "Dnevni avaz" u kojem radi i danas.

Dobitnici plakete za dugogodišnji doprinos razvoju sporta su Momčilo Crnčević (atletika), Zoran Vidaković (odbojka) i Branko Janković (rukomet).

Organizatori izbora za sportistu Srpske nagradili su i one koji su pronosili slavu Republike Srpske širom svijeta, pa su plakete za ambasadore sporta dobili Boris Vrhovac (fizioterapeut), Brankica Mihajlović (odbojka) i Milenko Zorić (veslanje).

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Igor Ignjatović (košarka u kolicima) dobitnik je Plakete za izuzetne rezultate u sportu za invalide pripala je dok je najbolji trener Republike Srpske za 2016. godinu strateg Igokee Dragan Bajić.

ŽIRI

Ovogodišnjim žirijem za izbor 10 najboljih sportista RS predsjedavao je Aleksandar Šapić, a članovi žirija su proslavljeni fudbaler Vladan Grujić, urednik sportske redakcije RTRS Dragan Novaković, predstavnik ministarstva porodice, omladine i sporta RS Oliver Gačić i urednik sportske redakcije "Glasa Srpske" Dušan Repija. Na čelu Organizacionog odbora "Glasovog" Izbora nalazi se gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

 Vaterpolo savez Republike Srpske i njegov predsjednik Slobodan Grahovac dobili su plaketu za organizaciju najboljeg sportskog događaja godine, a to je utakmica grupne faze Svjetske lige između Srbije i Crne Gore na Gradskom olimpijskom bazeu u Banjaluci.

Plaketa posthumno uručena je Bojani Sombolac, kćerki nekadašnjeg fudbalera i zlatnog olimpijca Velimira Sombolca koji je preminuo ove godine.

Medijski pokrotitelj "Glasove" manifestacije, Radio televizija Republike Srpske za najbolji sportski događaj u 2016. godini izabrala je 15. ATP čelendžer Banjaluka.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milos

Gde je razbijac pehara Sandro? 😂

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC