• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drugi dan EP u atletici: Srbi od jutra do mraka!

Autor mondo.rs

U subotu ćemo na borilištima gledati Ivanu Španović, Milanu Tirnanić, Amelu Terzić, Mihaila Dudaša, Asmira Kolašinca i Lazara Anića.

 Atletika Evropsko prvenstvo 2017 drugi dan Izvor: MN PRESS


Početni spisak od 12 aktivnih srpskih predstavnika na dvoranskom Evropskom prvenstvu je prvog dana prepolovljen. U petak su se od Evropskog prvenstva oprostili Tamara Salaški, Strahinja Jovančević, Dušan Makević, Miloš Raović, Goran Nava i Milica Emini.

Imena šestoro atletičara za koje ćemo navijati tokom vikenda su:

Ivana Španović, Mihail Dudaš, Asmir Kolašinac, Milana Tirnanić, Lazar Anić i Amela Terzić!

Ove subote, drugog dana takmičenja, prvi će na stazu izaći sedmobojac Mihail Dudaš. On će se takmičiti u disciplinama - trka na 60 metara (9.30 časova), skok u dalj (10.10), bacanje kugle (16.45) i skok u vis (18.30). Dan kasnije, u nedelju, on će zaokružiti učešće na Evropskom prvenstvu nastupom u disciplinama 60 metara prepone (13.30), skok s motkom (14.40) i trka na 1.000 metar (18.45).

Posle Mihaila, u subotu ujutro navijaćemo i za Milanu Tirnanić, koja će od 9.45 časova učestvovati u kvalifikacionoj trci na 60 metara s preponama. Ako obezbedi plasman, učešće će nastaviti u nedeljnom polufinalu (16 časova) i eventualno u finalu (18.10).

Do kraja subotnjeg prepodneva na borilišta izlaze najjači srpski aduti:

Asmir Kolašinac će u 11.00 časova početi takmičenje u bacanju kugle, u kojem će tražiti plasman u finale, zakazano za 19.20 časova.

Nakon njega, u prvi plan će stupiti Ivana Španović, najveća zvezda ovog Evropskog prvenstva. Ona će tačno u podne izaći na zaletište, a nadamo se da će plasman u finale predstavljati za nju samo rutinu, jer je svi vide u borbi za zlato, zakazanoj za nedelju u 17.40 časova.

Na kraju takmičarskog dana nadamo se da ćemo gledati Kolašinca u finalu, ali i Amelu Terzić koja je sa oborenim nacionalnim rekordom obezbedila plasman u trku za medalju. Ona će u subotu učestvovati u finalnoj trci na 1.500 metara od 19.45 časova, kada će se za odličje u skoku u dalj boriti i Lazar Anić (od 19.32).

Srećno svima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC