• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana: Malo me je Asmir poremetio

Autor mondo.rs

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović briljirala u kvalifikacijama skoka u dalj na EP u Beogradu, iako je priznala da nije mogla da ostane imuna na peh koji je njen kolega iz reprezentacije doživeo u bacanju kugle.

 Ivana Ivana: Malo me je Asmir Kolašinac poremetio Atletika Evropsko prvenstvo 2017 Beograd Izvor: MN PRESS

Ivana Španović - došla, skočila, ostvarila plan. Baš tako, u tri koraka je završila kvalifikacije skoka u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

I pre starta takmičenja najavila je da je nestrpljiva, al i spremna za odličan rezultat, a onda je to i potvrdila u subotu u podne kada je izašla na zaletište. Već u prvom pokušaju, "debelo" je prebacila normu za finale. Preskočila je 7,03 metra (norma iznosila 6,60) i najboljim skokom u svetu ove sezone kao najbolja završila kvalifikacije.

Ivana letela preko 7! (FOTO, VIDEO)

Nakon brzog i uspešnog skoka zadovoljna je napustila stazu.

"Spremna sam, osećam to, a i treninzi to potvrđuju. Lepo je skakati pre domaćom publikom i to je nešto što ću iskoristiti i u finalu. Mene navijanje ne opterećuje i zahvalila bih se publici što je došla, divno zvuči i mnogo sam srećna što sam deo svega ovoga", rekla je odmah posle plasmana u finale, koje je na program u nedelju u 17.40 časova.

Ivana je rekla da nema ni "trunčicu" treme, ali je priznala da ju je poremetilo malo to što je Asmir Kolašinac podbacio u kvalifikacijama u bacanju kugle i nije izborio plasman u finale.

"To me jeste malo poremetilo, krivo mi je zbog toga što nije prošao u finale, ali ga razumem. On je veliki šampion, to je potvrdio toliko puta i mislim da ovaj peh, jer to ne mogu da nazovem neuspehom, nije nešto što treba da ga poljulja i da ga dekoncentriše u daljoj pripremi za letnji deo sezone", poručila je srpska rekorderka i najveća uzdanica našeg tima na EP u Kombank areni.

Srpska atletičarka nije htela mnogo da priča o finalu, koje je očekuje u nedelju.

"Pa ne mogu baš sve da vam pričam, majku mu!".

Vidim da ima nekoliko devojaka kojima izuzetno, kao i meni, prija staza u Areni, pošto smo sličan tip skakača. Mislim da neće samo jedna skakati na granici od sedam metara, biće zanimljivo i radujem se što ću u takvoj konkurenciji biti ta koja...", zastala je uz osmeh Ivana, a onda veselo dodala, ali tiše: "... koja će se boriti za zlato".

Ivana je navela i na koje je atletičarke mislila kada je govorila o najužoj konkurenciji.

"Mislim tu na Britanku Loren Judžin, brza je i spremna, dok će se za treću poziciju boriti njih dve, tri, a mislim da će jednu od njih publika dovesti do ličnog rekorda. U svakom slučaju biće lepo takmičenje", poručila je Ivana Španović sa širokim osmehom na licu.

Ivana, želimo da i sutrašnje veče dočekaš sa velikim osmehom na licu i medaljom oko vrata. Najsjajnijom, naravno!

KLIŠINA: IZVINITE...

Darja Klišina, ruska atletičarka koja nastupa kao nezavisna takmičarka u Srbiji, u kvalifikacijama skoka u dalj zauzela je drugo mesto, iza Ivane Španović, skokom od 6,83 metra, koji je ostvarila u poslednjoj, trećoj seriji.

Klišina svakako može biti zadovoljna učinjenim, budući da je to njen najbolji rezultat ove sezone.

Lepa Ruskinja posle uspešno odrađenog posla u kvalifikacijama, ostala je "nedostupna" za medije.

Ona se ljubazno zaustavila u miks zoni, ali je zamolila novinare da razumeju da ne želi da daje izjave.

"Izvinite, ali ne bih ništa da pričam. Nadam se da me razumete, jer sada samo želim da se odmorim i što bolje pripremim za finale", ljubazno je poručila Klišina.

Lepa Darja, razumemo te...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC