• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak preskače US Open

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser zbog povrede lakta neće igrati na poslednjem grend slemu sezone, tvrdi ortopedski hirurg i lekar reprezentacije Zdeslav Milinković

Novak Đoković moraće na dužu pauzu, što znači da će sigurno propustiti US Open, kaže Zdeslav Milinkovićm vrhunski stručnjak, lekar teniske reprezentacije Srbije nakon što je pregledao najboljeg srpskog tenisera.

Povreda lakta koju Đoković vuče već duže vreme, a zbog koje je predao meč četvrtfinala Tomašu Berdihu na Vimbldonu, komplikovana je i nimalo naivna i iziskuje ozbiljno mirovanje i duži period oporavka.

"Nole mora na mirovanje od šest do 12 nedelja", rekao je za "Sportski žurnal" Milinković i objasnio da se radi o problemu za čije je rešenje krajnja opcija operacija.

"Novak ima koštanu modricu zbog preteranog igranja. Nije dovoljno pauzirao. On je takav, stisne zube i igra i pored ozbiljne povrede. Za mene je to, kao njegovog prijatelja, uvek bila velika briga".

Gotovo je izvesno da Đoković neće moći da nastupa ni na polufinalnom meču Svetske grupe protiv Francuske u Lilu, a pitanje je da li će odlučiti da pauzira i do kraja sezone. Ta opcija nije isključena, budući da se radi o problemu za koji je najbolja opcija mirovanje.

Novak u narednom periodu oporavka neće smeti da trenira koristeći reket, ali će moći da radi na kondiciji i ostalim segmentima. Uz to će ići i na terapije.

"Dobro je što je Novak predao meč na Vimbldonu, jer je na taj način izbegao da preoptereti susedne zglobove. Veoma je važno što je sada rešio da posveti više vremena oporavku", dodao je Milinković.

Đoković je obavio i preglede kod specijalista u Torontu, zatim je stigao u Beograd da zatraži mišljenje ovdašnjih stručnjaka, a odluka o daljim koracima znaće se vrlo brzo. Za sada je izvesno da mora na pauzu i terapije, a naredni pregled pokazaće da li će procena koja je data o vremenu van terena ostaje ili ne.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC