• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne igraju najbolji, ali Srbi su optimisti

Autor mondo.rs

Filip Krajinović je optimista pred polufinale sa Francuskom, iako Srbija igra bez Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića.

 Filip-Krajinovic-Srbija-Francuska Izvor: MN PRESS

Srbija će u polufinalu Dejvis kupa odmeriti snage sa Francuskom.

"Orlovi" će u ovom duelu nastupiti oslabljeni, bez najboljeg tenisera Novaka Đokovića, ali i bez Viktora Troickog i Janka Tipsarevića, igrača koji su 2010. godine bili kreatori najvećeg uspeha i osvajanja "salatare".

Uprkos svim problemima, Filip Krajinović priznaje da je Francuska favorit, ali da on i njegovi saigrači žele da se bore i pokušaju da izbore plasman u finale.


"Gledajući njihov tim i naš, odnos snaga na ATP listi, zatim i domaćeg terena i publike, sve je na strani naših protivnika, ali ako bi tako gledali na meč, onda ne bi trebali ni ići tamo, već istaknuti belu zastavu i ostati kod kuće. Nikad nismo isticali belu zastavu, uvek smo uzdignute glave išli u bitku i borili se do kraja, do poslednje lopte, ma kakav rezultat bio, važno je boriti se do kraja, jer lopta je okrugla i nikada se ne zna na kojoj strani će završiti i u kojem uglu", rekao je Krajinović, a preneo je Teniski savez Srbije.


Polufinale se igra od 15. do 17. septembra.

"Zahvaljujem se selektoru (Nenadu) Zimonjiću na pozivu da budem deo ekipe koja će se suprotstaviti izuzetno jakim Francuzima. ;Dani provedeni u reprezentaciji za mene su uvek posebni, jer to što mi imamo u timu, taj bratski odnos, ta energija i taj kolektivni duh, to nema nigde. Uvek dobijem poseban motiv, novu snagu i energiju kada sam u Dejvis kup timu, i uvek je čast i zadovoljstvo igrati za reprezentaciju. ;Sigurno je da će u Lilu sve biti protiv nas, ali mi ćemo biti musketari, svi za jednog i jedan za sve, za Srbiju", kazao je on.

Krajinović je polovinom 2017. godine krenuou novu fazu i ofanzivu u njegovoj karijeri. Pre dve godine bio je 86. teniser sveta, ali su ga povrede izbacile iz koloseka na koji se vratio u pravo vreme, titulom na turniru iz čelindžer serije u Heilbronu maja 2017.

"Trijumf u Heilbrunu dao mi je krila, podestio me na sjajne dane od pre dve godine kada sam beležio dobre rezultate i išao uzlaznom putanjom na ATP listi. Video sam da posle teškog perioda koji je ostao iza mene, obojen povredama i terapijama, da sam ponovo tu, u igri i da mogu ne samo ponoviti ono što je bilo, već i napraviti veće rezultate. Krenuo se korak po korak, strpljivo, ali sa verom da mogu i da moje vreme tek dolazi. To govore i rezultati, a verujem da će u budućnosti oni biti još veći i značajniji, jer radim na tome svakodnevno i verujem u sebe", kazao je on.

Krajinović je ocenio da je u formi i rekao da je "inspirisan ;da do kraja sezone odigra dobro još par turnira".

"Na kraju sezone uslediće kratak odmor, a zatim odlazim na pripreme sa trenerom Petrom Popovićem za 2018. gde želim da napadnem i rang Top 50. To su moje želje, verujem da ću ih i ostvariti", rekao je on.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC