• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Bravo Duci! Srbija vodi u Lilu

Autor mondo.rs

Dejvis kup selekcija Srbije povela je protiv Francuske na gostovanju u polufinalu Svetske grupe

 Srbija Francuska 1:0 Dejvis Kup Izvor: MN PRESS

Teniska reprezentacija Srbije povela je 1:0 u duelu protiv Francuske u Lilu u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa.

Prvi bod selekciji Srbije doneo je Dušan Lajović koji je u prvom meču pobedio Luku Puja rezultatom 3:1, po setovima 6:1, 3:6, 7:6 (9:7), 7:6 (7:5).

Srbija je u Lil doputovala bez trojice najboljih tenisera (Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića), ali je bez obzira na to Dušan Lajović već na startu duela protiv Francuza potvrdio ono što su i obećali - da će se boriti.

Duci, koji je 80. igrač na ATP listi, i najbolje rangirani teniser srpskog tima, protiv 22. na svetu, vodio je bespoštednu borbu koja je trajala tri sata i sedam minuta.

Naročito neizvesno i teško bilo je u trećem setu, koji je posle tri brejka na obe strane, odlučen u taj-brejku u kojem je srpski igrač spasao set loptu.

Lajović je, doduše, imao priliku da završi taj set u svoju korist i ranije, ali posle vođstva od 6:5 nije iskoristio to što je bio na servisu.

Ipak, u taj-brejku uspeo je da zadrži koncentraciju, uprkos veoma bučnoj publici u Lilu. On je poveo 5:2, ali mu je Puj brzo odgovorio mini serijom (5:5). Srpski teniser je posle toga prokockao prvu set loptu (6:5), a onda jednu i spasao.

Puj je sa dva vezana poena došao do prilike da povede 2:1 u setovima (7:6), ali je Lajović ne samo odbio taj napad, nego i preokrenuo rezultat i stigao do vođstva (9:7).

To je "slomilo" Puja, a srpskom reprezentativcu dalo dodatnu snagu, pošto je u narednom setu odmah napravio dupli brejk (3:0). Francuz se pobrinuo da tu već ne bude rešeno pitanje pobednika, pa se žestoko preznoio i u neizvesnom setu spasao pet meč lopti.

Iako je Duci održavao prednost, Puj nije odustajao, već je uspeo da spase meč loptu u 10. gemu i uvede set u egal (5:5), a onda još tri u nizu u 12. gemu i izbori novi taj-brejk. Duci je uprkos žestokoj podršci koju je rival imao sa tribina, ali i problema sa skočnim zglobom, opet poveo (6:4), stigao do pete meč lopte, Puj se još jednom spasao, a srpski teniser okončao je potom težak meč iskoristivši šestu meč loptu.

U drugom meču singla, koji je takođe danas na programu, sastaće se Laslo Đere, koji debituje za reprezentaciju Srbije, i Žo Vilfred Conga.

Đere je 95. igrač na svetskoj rang listi, a Conga 18.

Pobednik meča Francuska - Srbija igraće u finalu Svetske grupe, od 24. do 26. novembra, sa boljim iz meča Belgija - Australija, koji se ovog vikenda održava u Briselu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC