• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Prijem za Karišik i Plakalovića

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, danas je organizovala prijem za Tanju Karišik i Mladena Plakalovića i tom prilikom im uručila po 7.000 KM.

Tanja Karišik i Mladen Plakalović, reprezentativci Bosne i Hercegovine, učesnici Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji iz Republike Srpske nadaju se da će na ovom takmičenju postići dobre rezultate

Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, danas je organizovala prijem za Tanju Karišik i Mladena Plakalovića i tom prilikom im uručila po 7.000 KM.

"Odlazak na Zimske olimpijske igre u Južnu Koreju veliki je uspjeh naših skijaša, tim veći jer njih dvoje po treći put učestvuju u Zimskim olimpijskim igrama", kazala je Jasmina Davidović

Oboje se takmiče u skijaškom trčanju, Tanja Karišik na 10, a Mladen Plakalović na 15 kilometara. Zimske olimpijske igre održavaju se u južnokorejskom Pjongčangu od 9. do 25. februara, a bh. takmičari kreću 4. februara.

 "Tokom prethodnih sezona, pa tako i ove, vrijedno sam trenirala i radila. Uspjela sam da ispunim norme za odlazak, napravila sam jedan od svojih najboljih rezultata u ovoj sezoni što smatram da je odličan uvod za Olimpijske igre, tamo ću se potruditi da otrčim najbolje što mogu i da se vratim sa dobrim rezultatom", rekla je novinarima nakon prijema Tanja Karišik.

Mladen Plakalović rekao je da su iza njega godine napornog rada i treninga, ali da se tokom posljednja dva mjeseca zbog obaveza nije posvetio treningu koliko to inače čini.

"Nadam se da se ova dva mjeseca neće odraziti baš toliko, da ću napraviti odličnu trku i da ću se vratiti sa što boljim rezultatom", rekao je Plakalović.

Jasmina Davidović im je poželjela uspjeh na takmičenju i naglasila je da ovo dvoje sportista duži niz godina primaju stipendije Ministarstva te da se vidi na ovim primjerima da ulaganje u vrhunske sportiste pokazuje izuzetne rezultate.

Podsjetila je da je Vlada RS odredila tri miliona KM za izgradnju insfrastrukture koja je potrebna da se unaprijede uslovi skijanja.

"Recimo za bijatlon i nordijsko trčanje na Jahorini biće izgrađene staze i sve što treba, pa će klubovi i sportisti imati odlične uslove za treniranje i postizanje rezultata", dodala je ona.

Sjećate li se ZOI u Sarajevu?

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

SVAKA ČAST VLADI REPUBLIKE SRPSKE I MINISTARKI ZA SPORT

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC