• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Demanti na "otvoreno pismo Slobodana Grahovca"

Autor mondo.ba

Vaterpolo klub Borac iz Banjaluke oglasio se Saopštenjem nakon otvorenog pisma predsjednika i trenera VK Banjaluka, predsjednika UO VS RS, potpredsjednika VS BiH i selektora RS i BiH objavljenom u "Glasu Srpske" prije dva dana.

 Demanti VK Borac na otvoreno pismo Slobodana Grahovca Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Otvoreno pismo Slobodana Grahovca, koje trenutno obavlja funkcije predsjednika i trenera VK Banjaluka, predsjednika UO VSRS, potpredsjednika VS BiH, selektora vaterpolo reprezentacija RS i BiH Slobodana Grahovca, koje je objavljeno u "Glasu Srpske" 26. februara, izazvalo je žestoke reakcije u Vaterpolo klubu Banjaluka, koji se oglasio saopštenjem kako bi "demantovao i ukazao na politizaciju, manipulaciju i iznošenje neistina u navedenom tekstu".

Saopštenje prenosimo u cjelini:

"1. Otvoreno pismo Grahovca pod nazivom 'Srpska gubi primat stvaranjem novih klubova', u kojem navodi da je prije nekoliko mjeseci Banjaluka dobila četvrti vaterpolo klub - Vaterpolo klub Borac, je laž i neistina. Vaterpolo klub Borac je osnovan 2008. godine, što se vidi iz Rješenja izdatog od strane Osnovog suda Banjaluka.

2. Odluka na koju se poziva Grahovac o stopiranju osnivanja novih klubova iz 2011. godine od strane VS RS (Vaterpolo savez Republike Srpske) nema zakonsko uporište, a ne može se ni odnositi na Vaterpolo klub Borac, koji je osnovan 2008. godine (VS RS je osnovan 2009. godine), tri godine prije donošenja gore navedene sa zakonom neusklađene odluke. Pozivati se na preporuku Stručnog savjeta VSS (Vaterpolo savez Srbije), a da ni sam VSS nije nikada donio takve protivzakonite odluke i pokušao zabraniti formiranje više vaterpolo klubova u jednom gradu (npr. Beograd, Valjevo, Subotica, itd.), je pokušaj manipulacije od strane Grahovca i pravdanje nezakonskih odluka VS RS, koje je on kao predsjednik VS RS potpisao.

3. Grahovac u otvorenom pismu navodi da VK Banjaluka ima odličnu saradnju sa klubovima VK Borac - Fortuna i VK Student, oba kluba iz Banjaluke. Postavlja se pitanje kakva je to odlična saradnja sa klubom VK Borac - Fortuna, kada taj klub nije aktivan već godinama tj. u praksi ne postoji. VK Student je klub koji pravda postojanje VS RS, budući da se prvenstvo RS godinama zasniva na igranju jedne utakmice između VK Banjaluka i VK Student, a budući da VK Student nema sve uzrasne kategorije, u određenim kategorijama prvenstvo RS su igrale dvije ekipe jednog kluba - VK Banja Luka. Umjesto što Grahovac navodi 'odličnu' saradnju sa neaktivnim klubom i klubom filijalom, navešćemo da ignoriše postojanje, pored VK Borac, još dva aktivna vaterpolo kluba u RS, a to su VK Incel iz Banjaluke i PVK Leotar iz Trebinja.

4. Upornim ponavljanjem da VK Borac direktno podržava federacijske klubove i obratno, Grahovac pokušava politizacijom sakriti nepravilnosti za koje još niko nije odgovarao. Pri tome politizacija i manipulacija javnog mnjenja od strane predsjednika VS RS je u sukobu sa osnovnim principima i standardima na kojima se zasniva ne samo vaterpolo, već kompletan sport, kao što su: Evropska povelja o sportu, Evropska konvencija o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, Zakon o sportu, itd. Da se radi o najjeftinijim političim pamfletima predsjednika VK Banjaluka i VS RS govori podatak da je pored VK Banjaluka jedini klub iz BiH, koji je učestvovao u prvenstvima i kupovima Srbije, sarajevska PVK Akademija B, kojima je Vaterpolo savez Srbije to odobrio. Postavlje se pitanje da li Grahovac optužuje Vaterpolo Savez Srbije i srpske stručnjake, koje je Sarajevo u cilju razvoja njihovih klubova i vaterpola u Sarajevu i BiH angažovalo, da rade u interesu Sarajeva i na rušenju VK Banjaluka, kao što VK Borac za isto optužuju. Takođe se postavlje pitanje, da li pristaje selektoru reprezentacije BiH (seniorske i kadetske) da se u javnosti bavi politizacijom i pokušajem manipulacije javnog mnjenja.

5. Spominjanje druge regionalne lige, a biti na posljednjem mjestu u Prvoj B ligi Srbije koju VK Banjaluka igra van konkurencije, a koja je zapravo razvojna liga za mlade igrače i rang takmičenja poslije prve i druge regionalne lige, te Prve A lige Srbije, je manipulacija za neupućenu javnost", navodi se u saopštenju VK Borac.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Stvar je u tome sto neko misli da ima ekskluzivno pravo na vaterpolo u ovom gradu i RS.A zna se zasto...12000 KM od grada i jos po neki donator.A najveci uspjeh je kad igras sam protiv sebe i pobjedis.I kazes mi smo prvaci.

Istina

Ljudi kakav Vaterpolo pa nama čitav sport nije više u "offside"-u nego u autu i traži linije da se vrati u igralište. Nažalost ovo novo što se radi u sportu neće dati nikakvog napretka, jer kako iskomentarisati da VK "Banja Luka dobija 12.000 od Grada za takmičanja u RS i BiH, a čitava država ima 3 kluba. Toliko o transparentnosti i raspodjeli novca po "rezultatima i masovnosti" Gradske uprave. Ali to je vjerovatno dio koji je pripao US po koalicionom dogovoru raspodjele novca.

Goran

I VK Banja Luka jedva opstaje a sad stvaraju novi klub . Koliko je to opravdano , kad u Banja Luci ima jedva 50-ak mladića koji se bave vaterpolom. Jedan Partizan u Srbiji jedva opstaje na 2 mil. stanovnika . Opet će svi na budžet grada .

Darko

@Goran "I VK BANJA LUKA JEDVA OPSTAJE" ... ima sve pa je i to malo... pare termine savez i jedva opstaje 😆😆😆😅😅😅😅😆😆😂😂😂😂.... dobar si Gorane .... pozdrav VK Banjaluci koja jedva ostaje i nije godinama na budzetu Grada 😆😆😆😅😅😅😅😅

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC