• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan u Zagrebu za pozitivan kraj

Autor mondo.rs

Nekompletni crno-beli pokušaće da posle pet godina ponovo savladaju Cedevitu na njenom terenu.

 Partizan u Zagrebu za pozitivan kraj Izvor: MN PRESS

Partizan je u takmičarskom smislu već završio sezonu u ABA ligi. Kolo pre kraja, zna se da će zauzeti peto mesto i drugi put u poslednje tri godine ostati bez učešća u plej-ofu.

To ne znači da je Partizan, koji ima skor 11-10, na gostovanje Cedeviti (subota, 19.00) otišao bez obaveze da se bori za pobedu.

Prošlog vikenda u dvorani "Aleksandar Nikolić" savladana je drugoplasirana Budućnost, sada je na redu aktuelni prvak Hrvatske, koji takođe ima velike ambicije u predstojećem plej-ofu.

Izostanci zbog povreda (Vilijams-Gos, Šalić...) čine crno-bele slabijim, ali nikad se ne zna ko može iznenada da iskoči u prvi plan.

"Idemo u Zagreb sa željom da na dobar način završimo ovaj deo sezone. Iako nećemo biti kompletni, pokušaćemo da energijom i zalaganjem pariramo još jednom učesniku plej-ofa i da iz tog pristupa dođemo do pobede. Cedevita je redovan učesnik doigravanja, ima veoma kvalitetan tim i neće nam biti lako, ali verujemo u sebe i ono što radimo", poručio je Čanak.

Marko Čakarević u prošlom kolu se vratio na teren posle duge pauze zbog povrede lista. Očekuje se da i u Zagrebu dobije određeni prostor da se iskaže.

"Cedevita ima ambicije da se bori za titulu, kvalitetna su ekipa na svim pozicijama i u poslednje vreme se nalaze u formi. Mi ćemo pokušati da nastavimo sa dobrim igrama, na kojima gradimo naš optimizam. Verujem da možemo da pobedimo", rekao je iskusni krilni centar.

Partizan - Cedevita 82:92, ABA liga 2017
Izvor: YouTube/ABA liga


Partizan je jesenas izgubio od "sokića" na domaćem parketu rezultatom 82:92, a prošle sezone u polufinalu plej-ofa bilo je 2:1 za tadašnje izabranike Veljka Mršića.

Kada je reč samo o mečevima u Zagrebu, Cedevita ne zna za poraz crno-belih još od 3. marta 2013. godine (sedam utakmica).

Dragan Milosavljević tada je dve sekunde pre kraja pogodio za konačnih 76:77.

Cedevita - Partizan 76:77, ABA liga 2013
Izvor: Youtube/SD Partizan


PAROVI POSLEDNJEG KOLA:

subota

Cedevita - Partizan 19.00

nedelja

Mega - Igokea 17.00
Mornar - MZT Skoplje 19.00
Olimpija - Zadar 21.00

ponedeljak

Crvena zvezda - Cibona 18.00
Budućnost - FMP 21.00

TABELA: Zvezda 18-3, Budućnost 16-5, Cedevita 16-5, Mornar 13-8, Partizan 11-10, Zadar 10-11, FMP 9-12, Olimpija 9-12, Mega 7-14, Igokea 7-14, Cibona 7-14, MZT 3-18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC