• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kancelarija za KiM: Kosovci bez simbola na EP

Autor mondo.rs

Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju jasno poručila karatistima sa Kosova da na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu mogu samo da nastupe pod obeležjem Evropske karate federacije

Karatisti sa Kosova neće moći da imaju obeležja takozvanog Kosova na predstojećem Evropskom prvenstvu u tom sportu, koje će biti održano u Novom Sadu. To znači da znači da uoči i tokom takmičenja u sportskom borilištu i njegovom okruženju ne smeju biti isticani statusni simboli tzv. Kosova, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Odluku o tome doneo je Koordinacioni tim Vlade Srbije za usmeravanje aktivnosti sportskih organizacija u Srbiji po pitanju statusa sportskih organizacija i učešća sportista pod ingerencijom privremenih institucija samouprave u Prištini na međunarodnom nivou.

"Organizatori su, kao dobri domaćini, omogućili da karatisti iz naše južne pokrajine nastupaju na ovom takmičenju, ali isključivo statusno neutralno i biće predstavljeni imenom i prezimenom i grbom Evropske karate federacije", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Koordinacioni tim je konstatovao da se na taj način otklanja mogućnost da jedna međunarodna sportska manifestacija bude zloupotrebljena za promovisanje separatizma i kršenja međunarodnog prava, Ustava i zakona Srbije.

"Srbija će biti dobar domaćin svima kojima je do sporta, a ne do politike", poručuje se u saopštenju.

I Karate federacija Srbije saopštila je da karatistima tzv. Kosova neće biti omogućeno takmičenje na Evropskom prvenstvu za seniore sa simbolima njihove samoproklamovane države, već isključivo pod zastavom Evropske karate federacije.

Uprkos tome kosovska delegacija, koja broji 13 karatista, a ukupno 30 članova najavila je dolazak u Novi Sad danas i nastup na prvenstvu Starog kontinenta pod zastavom i himnom takozvanog Kosova.

Reporter portal MONDO prati dešavanja u Novom Sadu i zato ostanite uz nas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC