• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umičević novi predsjednik Rukometnog saveza RS!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Na sjednici Skupštine RS RS održanoj danas u Doboju, potpredsjednik RK Borca m:tel izabran je za nasljednika Zdravko Miličevića, te će u naredne četiri godine obavljati funkciju predsjednika, saznaje MONDO.

 Marinko Umičević novi predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Rukometni savez Republike Srpske (RS RS) od danas ima novog predsjednika!

Na sjednici Skupštine RS RS održanoj u Doboju, potpredsjednik RK Borca m:tel Marinko Umičević, kojeg je predložio Regionalni rukometni savez Doboj, izabran za nasljednika Zdravko Miličevića, te će u naredne četiri godine obavljati funkciju prvog čovjeka krovne kuće rukometa Srpske.

Predsjednik banjalučkog Borca m:tel Vladimir Branković za naš portal istakao je zadovoljstvo što će potpredsjednik "crveno-plavih" ubuduće biti na čelu Saveza.

"Umičević je izabran za novog predsjednika Saveza u naredne četiri godine, dok će njegov pomoćnik biti dugogodišnji rukomet radnik Nebojša Miljuš. Takođe, određeno je i ko će činiti nadzornu, arbitražnu i statutarnu komisiju", rekao je Branković po završetku sjednice u Doboju.

Iako je dosadašnji predsjednik RS RS Miličević tvrdio da Skupština nije legalna, Branković je naglasio da je sve urađeno po propisima.

"Skupština je sazvana na zahtjev skoro polovine delegata, a član 21 Statuta jasno navodi da, osim na zahtjev predsjednika, Skupština se može sazvati 'i na zahtjev trećine članova Skupštine'. Zahtjev je predat prije sedam dana, a isti dan predsjednik je i najavio Skupštinu. Danas se odazvalo 35 delegata. Bilo je i klubova čiju podršku smo imali, ali danas nisu došli. To znači da smo imali podršku skoro dvije trećine rukometnog svijeta Srpske", naglasio je Branković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometni savez RS na sjednici 27. maja nije uspio izabrati novog predsjednika, jer tada kandidati Marinko Umičević i Damir Ćopić nisu dobili potreban broj glasova. Zato je, prema Brankovićevim riječima, danas održana nova, a ne nastavljena stara sjednica.

"Nije to bio nastavak poslije 15 dana. Ovo je nova, potpuno legalna Skupština i sve što se izglasalo postaje legalno. U ponedjeljak će biti održana konferencija za medije, a istog dana odluke će biti proslijeđene u sud. Komisija za primopredaju obaviće razgovor sa bivšim rukovodstvom, da se vidi finansijska situacija, s obzirom da u posljednjih osam godina nije prikazano stanje", poručio je Branković.

On je naglasio da je u posljednje vrijeme bilo mnogo nepravilnosti u radu Rukometnog saveza Srpske, te da će u narednom periodu biti potrebno mnogo truda da se to ispravi.

"Moramo krenuti naprijed. Klubovi godinama nisu dobijali ništa od saveza. Koja je onda funkcija Saveza i zbog čega se klubovi udružuju, ako ne da pomažu jedni drugima? Ne želim nikoga napadati, ali takve stvari nisu moguće. Nemamo ništa protiv bilo koga, želimo samo dobro našem rukometu. Svi su dobrodošli koji žele da pomognu, nikome vrata nisu zatvorena. Zatvorena su samo neradu i marifetlucima. Puno nerada i neregularnosti se navuklo u Savezu, godinama se radilo tako i trebaće vremena da se to očisti", zaključio je prvi čovjek Borca m:tel.

Marinko Umičević je član UO RK Borac m:tel i predsjednik KKI Vrbas, šampiona BiH u košarci u kolicima.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mister No

Ovo stvarno vise nije normalno, pa ni Grunf nam ne moze pomoci

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC