• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik RRSBL: Želimo promjene, nema ostavki

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Mi već četiri godine inisistiramo na izmjenama statuta i promjenama u RSRS. Neću pondijeti ostavku, jer nema razloga“, poručio je Željko Jošić, predsjednik RRS Banjaluka.

 Predsjednik RRSBL: Želimo promjene, nema ostavki Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Poslije obraćanja predstavnika najvećih rukometnih klubova iz RS u kojem su zatražili promjene u Rukometnom savezu RS i prozvali rukovodstvo Regionalnog rukometnog saveza Banjaluka uslijedila je i reakcija sa druge strane.

Predsjednik ovog regionalnog saveza Željko Jošić sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je odgovorio na prozivke i istakao da neće ponuditi ostavku.

"Neću podnijeti ostavku jer nema razloga za to.  Regionalni savez Banjaluka jedini je koji je osnovan po zakonu, nijedna marka ne ide mimo računa, sve je transparentno i po zakonu“, poručio je Jošić.

On je potvrdio da Regionalni rukometni savez Banjaluka posljednju sjednicu skupštine održao 2014. godine i najavio za oktobar održavanje redovne izborne skupštine.

"Prema statutu trećina klubova može da zatraži vanrednu skupštinu i to je urađeno, ali Upravni odbor je zaključio da nema osnova, jer nema jedne trećine klubova. To su tražili RK Borac, ORK Borac, Škola rukometa Banjaluka, a sve to je jedan čovjek, g. Branković, Tu su i ORK Kozara i RK Sloga Prnjavor“, rekao je Jošić.

Na pitanje zašto u prethodne četiri godine nije održana skupština kluba iako je zakonska obaveza on je odgovorio:

"Upravni odbor je taj okoji ocjenjuje opravdanost održavanja skupštine i tumači Statut. Tamo piše da se skupština održava ’po potrebi, a najmanje jednom godišnje“, i upravni odbor je ocijenio da nema potrebe da se održi. Rukometni savez RS isto tako četiri godine nije održao skupštinu“.

Predstavnici pet klubova iz RS optužili su Jošića da je kao član Verifikacione komisije na sjednici skupštine RSRS dozvolio pravo glasa i klubovima koji se ne takmiče, pri čemu su naveli da od 29 klubova koji postoje u Banjaluci deset više praktično ne postoji jer se nigdje ne takmiče niti plaćaju kotizacije.

"Imamo ukuno 14 klubova, od toga su ugašeni ŽRK Vrbas i RK Vrbas. Pa eto ni ŽRK Borac nije član RRS Banjaluka, ni Škola rukometa Banjaluka, tek prije par dana podnijeli su zahtjev da se priključe u savez. Na Skupštini u Derventi glasali su klubovi koji su bili na spisku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS. Mi ne možemo zabraniti klubovima koji su registrovani, a nisu odjavljeni jer je tako po Statutu“, rekao je Jošić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

On je istakao da je Regionalni savez Banjaluka za promjene.

"Mi već četiri godine insistiramo na izmjenama Statuta. Mi smo i napravili izmjene prema kojima klub koji se tri sezone ne takmiči gubi pravo glasa", rekao je Jošić.

"Umičević priča o Skupštini, a nije ni bio prisutan. Umičević je zalutao u rukomet, on ne poznaje materiju. Da biste poznavali morate biti upućeni u akta, propise, a sva ta akta sam ja pravio“, rekao je Jošić, a potom prozvao i predsjednika RK Sloga Doboj, Vojislava Rađu.

"Rađa je glavni mešetar, njega ne vole ni ljudi iz Doboja, tamo se ne zna ni ko je predsjednik. Pošto je registrovan novi klub MRK Sloga on je trebao u najniži rang“, rekao je Jošić, a onda prozvao i RK Prijedor:

„RK Prijedor nije registrovan u skladu sa zakonom, račun mu je u blokadi. Postoji samo ORK Prijedor a oni su sad u drugoj ligi.“

Jošić je rekao i da je posljednja skupština RSRS nelegalno sazvana jer je ne može sazvati predsjednik skupštine, već bi to trebao učiniti zajedno sa upravnim odborom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC