• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hitno promjene u RSRS, Umičevića za predsjednika"

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Predstavnici najvećih rukometnih klubova u RS zahtjevaju promjene u Rukometnom savezu RS i predlažu Marinka Umičevića za predsjednika.

 Rukometni klubovi - Hitno promjene u RSRS, marinko Umićević kandidat za predsjednika  Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Predstavnici RK Borac m:tel, RK Sloga Doboj, RK Kozara Mlijekoprodukt, RK Leotar i RK Prijedor zajednički su podržali kandidaturu Marinka Umičevića, potpredsjednika RK Borac m:tel za predsjednika Rukometnog saveza RS.

Umićević je predložen ispred Regionalnog rukometnog saveza Doboj, već je dobio podršku Rukometnog saveza Hercegovačko-romanijske regije, a očekuje se i da skupštine Regionalnih Saveza Prijedora i Banjaluka za nekoliko dana zvanično podrže njegovu kandidaturu.

Predstavnici najvećih klubova u RS istakli su da su promjene u RSRS neophodne jer se Pravilnici i propisi RSRS ne poštuju, kao ni Statut Saveza, te da u nekim regionalnim savezima skupštine nisu održane godinama.

"Gospodin Umićević je kandidovan ispred Doboja, jer u Banjaluci skupština nije održana četiri godine. RK Borac sada je prikupio dovoljan broj potpisa i uskoro će se održati Skupština Regionalnog saveza Banjaluka, u skladu sa zaključkom Skupštine RSRS da svi regionalni savezi moraju da održe sjednice“, rekao je direktor RK Borac m.tel Vladimir Branković.

Predsjednik RK Sloga Doboj Vojislav Rađa istakao je da ovi klubovi žele da legalnom procedurom izaberu legalne organe saveza.

„Naša odgovornost i obaveza je da ovaj sport sačuvamo i da novim generacijama stvorimo uslove za nesmetan rad“, rekao je Rađa i naveo da se u RSRS mora uvesti red.

"U periodu od 20011. do 2014.  godine oko 130.000 KM novca iz kase Rukometnoig saveza RSRS je otišlo u Regionalni savez Bijeljina i od tog 6. aprila 2014. do danas nema izvještaja kako je utrošen, iako je obaveza bila da u roku 60 dana podnesu izvještaj“, naveo je on.

Predsjednik RK Prijedor Aleksandar Miljuš najavio je da će prijedlog Regionalnog saveza Prijedora na sjednici skupštine u četvrtak biti da predsjednik RSRS bude Marinko Umićević, ali da očekuje burnu sjednicu, jer trenutno se zloupotrebljava Statut RSRS i pravo glasa imaju klubovi koji su odavno ugašeni i ne takmiče se.

"Na posljednjoj sjednici Skupštine RSRS predsjednik Verifikacione komisije nam kaže da su oni većinom glasova odlučili da rade mimo Statuta", naveo je Miljuš.

Samo u Banjaluci, prema riječima direktora Borca g. Brankovića, ima oko 10 klubova koji nemaju igrače, ne plaćaju kotizacije, ne takmiče se ali imaju pravu glasa u Skupštini.

Zbog toga predstavnici klubova okupljeni oko RK Borac m:tel, kako je rečeno na konferenciji za novinare, žele da izaberu nove legalne organe, a da potom mijenjaju Statut RSRS kako bi pravo glasa i odlučivanja imali samo klubovi koji se takmiče u prvoj i Drugoj ligi RS, te Premijer ligi BiH.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Potpredsjednik RK Borac m:tel Marinko Umičević rekao je da je razočaran dešavanjima na posljednjoj Skupštini RSRS, gdje su pojedinci imali po dva, tri kluba i na tja način isto toliko glasova.

"Ako budem izabran prvo ću zatražiti da inspekcija uđe u Savez i ispita poslovanje u proteklih 10 godina. Ne možemo dozvoliti da neki imaju pet fiktivnih klubova i dobijaju pet glasova. Pozivam ovim putem i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS da se uključe, da imaju svog povjerenika, da se ne desi situacija kakvu imamo u FK Borac. Ja ću od Vlade RS tražiti i da se rukomet proglasi nacionalnim sportom“, poručio je Umičević.

Konferenciji za novinare u utorak su prisustvovali i direktor RK Kozara Mlijekoprodukt Saša Stojčić, te predsjednik RK Leotar Veselin Krunić, koji su takođe istakli da su promjene u RSRS neophodne, te da podržavaju kandidaturu Umičevića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC