• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole čeka Keija: Jeste 13:0, ali dobro pamti 2014.

Autor mondo.rs

"Sećam se tog polufinala u Njujorku, jednog od mojih najvećih poraza u karijeri", poručuje Đoković pred duel sa Nišikorijem. Interesantno, Japanac je zaboravio na taj meč, iako je tada stigao do jedinog grend slema u karijeri

Novak Đoković odradio je još jednom odličan posao u četvrtfinalu US Opena. Pobedio je Džona Milmana bez izgubljenog seta (6:3, 6:4, 6:4) i 11. godinu zaredom obezbedio plasman u polufinale u Njujorku.

Ispred njega sada je samo Džimi Konors, koji je 14 puta bio među četvoricom najboljih na US Openu.

Od toga, Đoković je sedam puta otišao i korak dalje, do finala, a osvojio je samo dva - 2011. bio je bolji od Rafaela Nadala, a 2015. od Rodžera Federera. Preostalih pet je gubio - dva puta od Nadala, zatim po jednom od Federera, Endija Mareja i Stena Vavrinke.

Ove godine put ka završnici tražiće protiv Keija Nišikorija, koji je iznenadio Marina Čilića.

Novak Đoković zna da to neće biti nimalo lagan posao, uprkos tome što protiv Japanca ima gotovo besprekornu statistiku - 14:2 u pobedama. Srpski as dobio je 13 poslednjih duela sa Nišikorijem, i to pošto je upravo na US Openu izgubio polufinale 2014. godine (4:6, 6:1, 6:7, 3:6).

us open 2014
Izvor: Youtube/Tennis Highlights

Nišikori je priznao da je potisnuo taj meč iz glave, nakon brojnih poraza od Đokovića koji su usledili, uključujući i tri ove godine. Zaboravio ga je, iako je to bila njegova možda i najveća pobeda u karijeri koja ga je odvela u jedino finale grend slema do sada.

"Zaboravio sam to", kroz osmeh je poručio Kei u Njujorku. "Uvek imam lepa sećanja na US Open, a to je bila teška bitka protiv Novaka. Sigurno će mi dati dodatnu snagu pred ovo polufinale, iako je se nisam setio. Možda ću ponovo pogledati taj meč, kako bih dobio na samopouzdanju pred novi susret sa Đokovićem", poručio je Nišikori.

Novak, na drugoj strani, dobro pamti taj duel, ali i ostale sa Japancem, iako je u njima bio nadmoćniji.

"On je veoma brz. Možda nije najbrži igrač na turu, ali je jedan od najbržih. Ima fantastičan dvoručni bekhend i sjajan rad nogu. Igrali smo mnogo puta do sada, ali izgubio sam od njega ovde 2014. u polufinalu, što je jedan od mojih najvećih poraza. On voli da igra u Njujorku. Imao je žestok okršaj protiv Čilića u četvrtfinalu i uspeo je da iz njega izađe kao pobednik, što je bilo prilično impresivno. Poznat je kao veoma disciplinovan igrač, radi naporno i veoma je talentovan", pohvalio je narednog rivala Đoković.

On se prisetio i njihovog poslednjeg duela, koji je dobio rezultatom 6:3, 3:6, 6:2, 6:2.

"Nedavno smo igrali u četvrtfinalu Vimbldona. Prva dva seta bila su izuzetno teška, tek nakon gubitka drugog uspeo sam da podignem nivo svoje igre", dodao je šesti igrač sveta.

U drugom polufinalu US Opena sastaće se branilac trofeja Rafael Nadal i Huan Martin del Potro.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC