• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pariz: Novak od Čekinata kreće po "broj jedan"

Autor mondo.rs

U ponedeljak startuje poslednji masters sezone na kojem će najbolji srpski teniser imati priliku da skine Rafaela Nadala sa svetskog trona

Posle pauze i osvajanja titule u Šangaju Novak Đoković vraća se na teren.

Očekuje ga nastup na poslednjem mastersu sezone u Parizu, koji startuje u ponedeljak, a na kojem bi mogao da preuzme i prvo mesto na ATP listi od Rafaela Nadala.

Đokovića i Nadala deli 215 bodova.

Srpski teniser prošle godine nije nastupao u prestonici Francuske zbog problema sa laktom, pa ne brani poene, dok je Španac predao meč četvrtfinala Filipu Krajinoviću bez borbe.

Nadal je prvi nosilac, Đoković drugi i u drugom kolu odmeriće snage sa pobednikom meča Marko Čekinato - kvalifikant.

Nakon toga mogući rivali su mu Stefanos Cicipas ili Damir Džumhur, pa Grigor Dimitrov, a u polufinalu bi mogao da odmeri snage sa Rodžerom Federerom.

U Novakovoj polovini žreba su još i Kevin Anderson, Marin Čilić, Kei Nišikori, Fabio Fonjini, ali i Miloš Raonić i Žo Vilfred Conga, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

U drugoj polovini žreba osim Nadala, koji će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela Fernando Verdasko - Žeremi Šardi, i to će mu biti prvi nastup posle predaje polufinala na US Openu zbog povrede kolena, nalaze se i Aleksander Zverev, Dominik Tim, Kajl Edmund, Džon Izner, Borna Ćorić, kao i Džek Sok, koji je prošle godine osvojio trofej, pobedivši Filipa Krajinovića u finalu.

Krajinović ove godine pariski masters započinje duelom sa Karenom Kačanovim iz Rusije, a ako bude uspešan u drugom kolu odmeriće snage sa Kajlom Edmundom, koji je 12. nosilac.

Masters u Parizu, koji je Đoković osvajao četiri puta u karijeri, igra se za nagradni fond od 4.872.105 evra u dvorani Bersi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC