• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković spreman za "broj 1": Igram najbolji tenis

Autor mondo.rs

Srpski teniser puca od samopouzdanja pred početak mastersa u Parizu gde ima priliku da svrgne Rafaela Nadala sa čelne pozicije ATP liste

Novak Đoković kreće po prvo mesto na ATP listi.

Ove nedelje nastupaće na mastersu u Parizu, gde će pokušati da svrgne Rafaela Nadala sa čelne pozicije i posle dve godine ponovo bude najbolji na svetu.

Srpski teniser ne brani bodove u Parizu, jer prošle godine nije učestvovao zbog problema sa laktom, dok je Nadal, koji ima 215 bodova prednosti na ATP listi, 2017. stigao do četvrtfinala koje je bez borbe predao Filipu Krajinoviću zbog povrede.

"Rafina povreda i njegov izostanak sa turnira u Kini doveli su me u poziciju da mu se približim na ATP listi i da se borim za prvo mesto. Daću sve od sebe da uspem u tome", poručio je Đoković pred početak takmičenja u Parizu.

Novak je kao drugi nosilac u Parizu slobodan u prvom kolu, a u drugom će se boriti sa pobednikom meča Marko Čekinato - Žoao Souza.

Đoković se nalazi u fantastičnoj formi i ima niz od 18 uzastopnih pobeda. Posle trijumfa na Vimbldonu, osvojio je i Sinsinati, jedini masters koji mu je nedostajao u karijeri, pa US Open, a zatim i Šangaj.

"Veoma sam zadovoljan rezultatima koje sam ostvario u poslednjih četiri, pet meseci. Uživam u tenisu i turnirima. A kada osvojite toliko turnira imate i mnogo samopouzdanja, i onda i treninzima i mečevima pristupate na potpuno drugačiji način. Zbog toga u ovom trenutku osećam da igram najbolje, iako naravno uvek igra može da se poboljša, ali je ovo zaista visok nivo", poručio je Đoković pred poslednji masters sezone.

Na drugoj strani Nadalu će nastup u Parizu biti prvi od US Opena, kada se 7. septembra povukao sa polufinalnog meča protiv Huana Martina del Potra zbog problema sa kolenom.

Španac će biti na velikom iskušenju u prestonici Francuske jer samo ako Đoković ispadne pre njega u Parizu ili se oproste u istoj fazi takmičenja uspeće da zadrži prvo mesto na ATP listi.

Đoković će pokušati da osvoji peti pehar u Parizu, nakon što je slavio 2009, a onda još tri puta u nizu - 2013, 2014. i 2015. godine.

"Proveli smo mnogo sati na terenu trenirajući i to se isplatilo. Na svakom turniru, pa i na ovom, imam velika očekivanja", završio je srpski as.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 4.872.105 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC