• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kajakaš Darko Savić prvo ime sporta Srpske! (FOTO)

Autor mondo.ba

Član Kajak-kanu kluba Vrbas m:tel iz Banjaluke, u tradicionalnom izboru "Glasa Srpske", izabran za najboljeg sportistu Republike Srpske za 2018. godinu.

 Darko Savić najbolji sportista Republike Srpske za 2018. godinu Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Darko Savić, član Kajak-kanu kluba Vrbas m:tel iz Banjaluke, izabran je za najboljeg sportistu Republike Srpske u 2018. godini.

Banjalučki kajakaš na 64. Izboru deset najboljih sportista, koji tradicionalno organizuje "Glas Srpske", dobio je najviše glasova, čime je konačno dočekao da bude prvoplasirani u "Glasovom" izboru.

Savić je i prethodnih godina bio među najboljim sportistima Srpske, ali do sada mu je najbolji plasman bilo treće mjesto.

"Želim da se zahvalim 'Glasu Srpske', jer sam već sedmi put u najužem izboru. Izuzetno mi je drago što sam konačno prvoplasirani. Biti najbolji sportista Srpske veliko je dostignuće. Ranije sam bio proglašvan za najboljeg sportistu Banjaluke, ali ovo je ipak najveće priznanje za moj rad", poručio je Savić.

Tokom 2018. godine, 27-godišnji Savić ostvario je zapažene rezultate, među kojima se ističu 12. mjesto na Mediteranskim igrama u Taragoni, prvo mjesto u spustu u Sloveniji, te treće u Kini na "Top ten rejsu". Savić je i prvak BiH u slalomu.

"Zadovoljan sam ostvarenim. Bilo je sjajnih trka, kako na mirnim, tako i na divljim vodama. Srećan sam što sam postao prvi bh. kajakaš na Mediteranskim igrama, te što sam ponovo prvak Evrokupa", istakao je Savić, kojem je nagradu uručio proslavljeni srpski odbojkaš Ivan Miljković, predsjednik ovogodišnjeg žirija, koji je ujedno primio i plaketu za doprinos i razvoj specijalnih i paralelenih veza Republike Srpske i Srbije.

Osim Miljkovića, dobili su je i Vladimir Batez, te biciklistički savezi RS i Srbije, organizatori trke "Beograd-Banjaluka".

Stepenicu ispod Savića našao se košarkaš Igokee Dalibor Ilić, dok je džudista Vasilije Vujičić trećeplasirani. Slijede Nikola Bjelajac (plivanje), Milica Karanović (tekvondo), Mladena Petrušić (atletika), Milica Ivković (odbojka), Snežana Marković (stoni tenis), Milan Babić (kik boks) i Dragan Babić (rafting).

Nagrada za najboljeg sportistu iz Republike Srpske otišla je u ruke Tijani Bošković, reprezentativki Srbije u odbojci, koja se sa srpskom selekcijom ove godine okitila svjetskom titulom.

Takođe, Tijana je u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, zajedno sa Novakom Đokovićem, izabrana za najboljeg sportistu Srbije za 2018. godinu.

Igračica turskog Ezačibašija nije bila u mogućnosti da prisustvuje manifestaciji, koja je održana u Banskom dvoru, pa je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik nagradu uručio Tijaninom bratu, Vuku.

Branku Mišiću nagradu je uručio Dragan Bajić, najbolji trener Republike Srpske za 2016. godinu
Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Za najboljeg novinara izabran je Bojan Božić (RTRS), koji je dobio nagradu "Zlatno pero Limun Papić".

Trener odbojkaša Mladosti iz Brčkog Branko Mišić izabran je za najboljeg u tekućoj godini, dok su ambasadori sporta odbojkaški sudija Siniša Ovuka i teniski sudija Srđan Svjetlanović.

Plakete za dugogodišnji doprinos razvoju sporta dobili su Milan Renovica (FK Glasinac, Sokolac) i Momir Ašonja, organizator šahovskih turnira i sportski radnik koji je uradio mnogo toga na socijalizaciji slijepih i slabovidih osoba.

Najbolji sportista u konkurenciji lica sa invaliditetom je Velezar Šurbat iz bijeljinskog Streljačkog kluba RVI Orao, dok je povelja za izuzetan poduhvat godine pripala Srđanu Jakovljeviću i Miladinu Dragojeviću.

Plaketa "Glasa" posthumno je dodijeljena porodici Marijana Beneša, proslavljenog boksera koji je preminuo 4. septembra.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Najperspektivniji mladi sportisti RS: Zara Lučić (Glasinac, Sokolac - atletika), Marko Kovačić (22. april, Banjaluka - plivanje), Nikola Radovanović (Budućnost, Bijeljina - košarka), Jovana Biberčić (Bimal-Jedinstvo, Brčko - odbojka), Dražen Petrović (Olimp, Prnjavor - tenis), Strahinja Erić (Sarajevo, Istočno Sarajevo - skijanje), Dušan Mačkić (Vrbas, Banjaluka - kajak-kanu), Nemanja Ponorac (Sveti Georgije, Banjaluka - kik boks), Žiko Simeunović (Sokol, Bijeljina - tekvondo), Božidar Vučurević (Leotar, Trebinje - džudo) i Biljana Nedić (Košarkaški klub invalida, Vrbas Banjaluka).

KK Igokea nagrađena je plaketom za sportski događaj godine, odnosno organizaciju Superkupa ABA lige, dok je plaketu za jubilej zaslužio ŽKK Mladi Krajišnik iz Banjaluke, koji je ove godine proslavio 55. rođendan.

NAJBOLJI SPORTISTI REPUBLIKE SRPSKE

1992. Miroljub Кremenović, karatista
1993. Sanda Vuković, košarkašica
1994. Dragiša Vuletić, karatista
1995. Vanja Mandić, sambistkinja
1996. Miloš Plećaš, kik-bokser
1997. Siniša Gatarić, karatista
1998. Zoran Кukić, košarkaš
1999. Slađana Golić, košarkašica
2000. Dalibor Blagojević, karatista
2001. Boris Jeličić, karatista
2002. Draženko Ninić, kik-bokser
2003. Draženko Ninić, kik-bokser
2004. Đorđe Paštar, kuglaš
2005. Goran Pašić, kanuista
2006. Lusija Кimani, atletičarka
2007. Dijana Vasić, odbojkašica
2008. Mitar Mrdić, džudista
2009. Nemanja Bilbija, fudbaler
2010. Dragica Drapić, karatistkinja
2011. Mladen Ploskić, karatista
2012. Ivana Ninković, plivačica
2013. Filip Adamović, košarkaš
2014. Nemanja Gordić, košarkaš
2015. Nataša Vidović, karatistkinja
2016. Mihajlo Čeprkalo, plivač
2017. Ana Gajić, odbojkašica
2018. Darko Savić, kajakaš

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC