• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijska baklja mira stigla u Sarajevo

Autori mondo.ba Autori Fena

Olimpijska baklja mira stigla je iz Banjaluke u Sarajevo.

Baklju su od Evropskog olimpijskog komiteta u Rimu preuzeli gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Abdulah Skaka i Nenad Vuković, a zatim je juče svečano dočekana u Banaluci.

Baklja je iz Banjaluke u Sarajevo prebačena avionom "Fly Bosnia", a dočekali su je članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, te Denis Zvizdić, predsjednik Vijeća ministara BiH i aktualni zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH.

"Iskreno želim da naša djeca žive vrijednosti olimpijskog duha, a na nama je obaveza da stvaramo platforme kao što je EYOF. Ovo je prilika da zajedno gradimo, a vjerujem da smo uspjeli probuditi olimpijski duh u Sarajevu", izjavio je Skaka.

Komšić je naglasio da je ovogodišnji EYOF najveći događaj još od 1984. godine i Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

"EYOF je najveći sportski događaj nakon Olimpijade 1984. u Sarajevu, a broj sportista koji će učestvovati premašio je čuvene Zimske olimpijske igre. Neka nam 'Plamen mira' bude znak i nada da su ovi gradovi i BiH sposobni za velike stvari kada su ujedninjeni", rekao je Komšić.

I Džaferović istaknuo je da EYOF snažno pomaže Bosni i Hercegovini.

"Ovo je veliki dan za državu BiH. EYOF snažno utiče na reputaciju BiH na međunarodnom planu i na reintegraciju BiH. Mi trebamo na ovaj način graditi BiH, na način na koji su radili ovi vrijedni ljudi koji su uspjeli da nas dovedu do značajne evropske sportske manifestacije", izjavio je Džaferović.

Zvizdić vjeruje da će EYOF biti najbolje organiziran do sada.

"Ovim činom počinje jedan od najvažnijih sportskih događaja u BiH. Sve u vezi s olimpijadom je poruka mira, pet olimpijskih krugova simbolizuju saradnju pet naseljenih kontinenta. Treba da se ponašamo u skladu s olimpijskim geslom - brže, više, jače i da poštujemo olmpijski duh i da prevaziđemo naše razlike", rekao je Zvizdić.

EYOF 2019 počinje 9. i trajaće do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Nastupiće više od 1.100 takmičara i 750 članova delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kopre Nedri!

Samo u ovoj raspaloj državi političari nose olimpijski plamen. Sramota

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC