• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fed kup: Srbija kreće po baraž za elitu

Autor mondo.rs

Teniserke Srbije počinju takmičenje u britanskom gradu Bat u I grupi Evro-afričke zone Fed kupa. Rivalke Gruzija, Turska i Hrvatska

 Fed-kup-Srbija-u-Batu-protiv-Gruzije-Turske-i-Hrvatske Izvor: MN PRESS

Ženska teniska selekcija Srbije nalazi se u britanskom gradu Batu, gde će sutra početi takmičenje u ovogodišnjem Fed kupu.

Selektor Tatjana Ječmenica Jevtić okupila je tim u sastavu Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, i devojke su već odradile i prvi trening u Velikoj Britaniji.

Fed kup takmičenje I grupe Evro-afričke zone u kome se nalazi i selekcija Srbije odvijaće se po "round robin" sistemu (svako sa svakim).

Zonsko takmičenje je od 2019.  podeljeno u dve grupe A i B, dva grada, odnosno dve države koje će biti domaćini.

Fed kup selekcija Srbije smeštena je u grupu B, a domaćin te grupe, koja okuplja osam ekipa, je grad Bat.

Grupa B podeljena je na dve podgrupe i čine je Srbija, Hrvatska, Gruzija i Turska, dok će u drugoj igrati Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija.

"Devojke su raspoložene, zdrave, atmosfera je pozitivna. Zadovoljni smo terenom i uslovima koje imamo ovde za trening, sve je dobro što se tiče tih tehničkih stvari. Prvi trening je protekao odlično, najbitnije je da nema povreda, devojke su spremne i ja verujem da će svaka od njih odigrati maksimalno", rekla je Tatjana Ječmenica Jevtić, selektor Fed kup selekcije Srbije, nakon što je njena ekipa "osetila" teren u hali Univerziteta Bat u kojoj će se igrati mečevi.

Svaki duel podrazumeva dva singla i dubl.

Pobednici grupa u Batu sastaće se međusobno, a onda će se boriti za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B sledeće godine, zajedno sa najboljom selekcijom iz grupe koja se takmiči u poljskom gradu Zjelona Gora, a koju čine Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska.

Duel za plasman u baraž Svetske grupe B na programu je 20. i 21. aprila.

Srbija će u sredu prvo igrati sa selekcijom Gruzije za koju su pozvane igračice Ekaterina Gorgodze, Marijam Bolkvadze, Oksana Kalašnikova, Zozija Kardava, Margalita Čaknašvili-Ranzinger.

U četvrtak izabranice Tatjane Ječmenice Jevtić odmeriće snage sa selekcijom Turske (Pemra Ozgen, Kagla Bujukakčaj, Ajla Aksu, Ipek Soyju, Berfu Cengiz), dok će se u petak sastati sa selekcijom Hrvatske za koju će pod palicom selektorke Ive Majole nastupati Dona Vekić, Jana Fet, Tena Lukas, Ana Konjuh i Darija Jurak.   

Sva tri meča Srbija će igrati od 11 časova po srednjeevropskom vremenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC