• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolisti stigli u Srbiju: "Izvukli su živu glavu"

Autor mondo.rs

Direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević izjavio da su igrači koji su napadnuti u Splitu doputovali u Beograd, ali vidno uznemireni

 Vaterpolisti stigli u Srbiju: "Izvukli su živu glavu" Izvor: MN PRESS

Vaterpolisti Crvene zvezde, uključujući i četvoricu igrača koji su napadnuti u subotu u Splitu pred utakmicu sa Mornarom u Regionalnoj ligi, stigli su u Beograd u ranim jutarnjim satima.

Igrači su napadnuti u centru Splita metalnim šipkama, palicama i noževima, trojica su pobegla, a golman se skokom u more spasio od napadača.

Direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević izjavio je da su igrači oko šest časova doputovali u Beograd i da su psihički uznemireni zbog napada.

On je u izjavi za RTS naveo da su napadnuti vaterpolisti imali sreće, jer su "izvukli živu glavu" i ponovio da u trenutku napada nikoga nisu provocirali i da su obeležja kluba nosili ispod jakni.

Govoreći o golmanu Aleksandru Kralju, koji se spasio skokom u more, Milojević je rekao da je klub uz njega, da je on vrhunski sportista i da će i ubuduće biti prvi čuvar mreže ekipe.

"Ovakve situacije nas dovode u situaciju da budemo oprezni. Ne sumnjamo u dobronamernost drugih, ali svi treba da se ugledaju na naše državne organe i našu policiju koja obezbeđuje naše događaje. Mogu da se pohvalim da na našim utakmicama nije bilo incidenata. To pokazuje kakav domaćin treba da se bude", rekao je Milojević.

On je dodao i da je odlučeno da se utakmica sa Mornarom iz Splita odloži i da nisu narušeni sportski aspekti.

Kralj, koji je skočio u more kako bi pobegao od napadača, ima vidljive posledice frakture nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.

NAJVIŠI VRH HRVATSKE OSUDIO NAPAD

Napad u Splitu najoštrije su osudili predsednica i Vlada Hrvatske.

Predsednca Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da je svako nasilje neprihvatljivo.

"Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje neprihvatljivo. Zahvaljujem građanima Splita koji su odmah stali u odbranu tih vrednosti", napisala je sinoć hrvatska predsednica na Twitteru.

Napad na vaterpoliste koji se dogodio u subotu popodne na splitskoj Rivi osudila je i Vlada Hrvatske.

"Vlada najoštrije osuđuje huliganski napad na vaterpoliste u Splitu", rekao je portparol Vlade Marko Milić, prenela je agencija Hina.

Milić je dodao da je premijer Andrej Plenković o okolnostima slučaja razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC