• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: (Ne)regularnosti u Ljubuškom?

Autor mondo.ba

Iz Doboja tvrde da je meč sa Izviđačem neregularan, Križanec i Alpeza tvrde suprotno.

 Izviđač-Sloga-treće-poluvrijeme Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometaši Izviđača savladali su sinoć u Ljubuškom ekipu Sloge rezultatom 30:27 u revanš utakmici polufinala plej-ofa i, shodno trijumfu u prvom susretu u Doboju (27:29), izborili nastup u finalnoj seriji protiv Borac m:tel-a.

Ipak, sinoćnji okršaj Dobojlija i ''skauta'' dobio je i treće poluvrijeme. Naime, prema navodima prvog čovjeka Sloge Vojislava Rađe za MONDO, utakmica je obilovala nepravilnostima, na koje je dobojski klub ukazivao prije početka utakmice.

''Malo je reći da su to bile nepravilnosti, to više spada u domen neregularnog. Sve je odrađeno mimo propisa, nije bilo semafora, mjerača vremena, štoperice... Pravila jasno kažu: ako domaćin ne obezbijedi uslove za odigravanje utakmice, gubi meč službenim rezultatom. Semafor mora da se provjeri 15 minuta prije početka utakmice, to čine delegat i sudije, drugačije je ako do kvara dođe tokom utakmice. Mi smo se žalili na sve to prije početka utakmice, oni su pet puta zvali komesara koji je rekao da se utakmica mora odigrati. Najmanje je bitno jesam li ja u finalu ili ne, da li je Sloga tamo ili ne, već treba da se sve odradi regularno i u skladu sa Propozicijama. Već nekoliko godina unazad se favorizuje Izviđač i to se i sinoć vidjelo'', rekao je Rađa.

Križanec: Učinjeno je sve što je u tom momentu bilo moguće

Delegat spomenute utakmice Vladimir Križanec potvrdio je, djelimično, Rađine navode.

''Izviđač se favorizuje? Nemam komentar...''

Na konstataciju iz Doboja da se već godinama unazad u prvenstvu BiH favorizuje Izviđač, Alpeza je saopštio: ''Na takve tvrdnje zaista nemam nikakav komentar, o tome uopšte ne želim da pričam.''

''Istina je, nije radio semafor na zidu, ali je rezultat bio mijenjan na zamjenskom semaforu na stolu. Svakako da je sramota što se to desilo, to svakako nije dostojno polufinala plej-ofa, pogotovo ako se zna da je meč organizovao učesnik SEHA lige. Možda je na sto trebalo da se postavi neki televizor ili nešto slično tome kako bi rezultat bio još vidljiviji, ali šta je, tu je. Mi smo na teren izašli 30 minuta prije početka, vidjeli da serviseri otklanjaju kvar i to su, kako su nam rekli, radili dva sata. Pošto u tome nisu uspjeli, u datom trenutku je učinjeno sve da se utakmica odigra. Štoperice su bile na stolu, mi smo dali sve od sebe. Službeni predstavnici obje ekipe su sjedili za zapisničkim stolom kako bi pratili kretanje rezultata i vremena, ali je Rađa svog povukao na početku utakmice. Spiker je saopštavao rezultat redovno, regularnost je ispoštovana, mi smo uradili sve što je tad bilo moguće. Moram da kažem da te tehničke stvari nisu uticale na rezultat, te da nije bilo žalbi na suđenje, čak ni verbalnih tokom utakmice'', ispričao je Križanec.

Alpeza: Vodim se pravnim aktima

Komesar takmičenja Zdenko Alpeza u razgovoru za MONDO istakao je da nema sumnje u regularnost utakmice.

''Vodim se pravnim aktima i onim što mi dostave službena lica. Svi drugi uslovi za odigravanje utakmice su postojali, službena lica su ispravno postupala i sve je urađeno kako treba'', rekao je Alpeza, koji je danas razriješio sve nedoumice javnosti oko toga ko ima prednost domaćeg terena u finalnoj seriji plej-ofa.

''Kroz cijelo doigravanje, u prvoj utakmici je domaćin lošije plasirana ekipa, a prednost domaćeg terena ima tim koji je nakon ligaškog dijela bolje rangiran. Tako je bilo u četvrtfinalu i polufinalu, a tako je i sada. U suštini, to znači da je Borac m:tel, kao slabije plasirani tim u prvom dijelu, domaćin u prvom susretu, revanš se igra u Ljubuškom, a eventualna majstorica u istom gradu jer su ''skauti'' imali bolju poziciju pred početak plej-ofa'', istakao je komesar takmičenja.

Inače, termini odigravanja utakmica su 1, 8. i, ukoliko bude potrebno, 12. jun.

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dm

Borac pobijedjuje 2:0. Izmislili propozicije za Izvidjac.

Rk rinaka

Radja o neregularnosti, ahahahahaahhahaahhahhaahahaahahahahahahahahhahaahahahahahahahahahahahahhaahahhaab

Ops

Mozete li nam g. zaduzeni za propozicije to malo tananije objasniti, ipak nismo bas volovi. Izviđac je bio bolje plasiran pa ima prednost domaceg terena nad Borcem. Ma nemoj. Izviđac je igrao regionalnu ligu a ne BiH. Dok se Borac u domacoj ligi mucio 30 kola. I vi ste to obesmislilo i dali prednost ekipi koja nije ni igrala ligu. Pa zasto se uopste igralo tih 30 kola. Izvidjac je apsolutno favorizovan em ne igra domacu ligu em u ovom pley off finalu dobija prednost domaceg terena. Nema veze. Budite uvjereni nece biti trece utakmice. Slavice Borac titulu vec u drugoj. U Banjoj luci pred punim Borikom

Opsa

@Ops Prva je u Boriku, pa onda tamo, jedna ili dvije...

MILOŠ

@Ops PA KAD NEMA VEZE ŠTO SE ONDA ŽALIŠ BORAC NAKON PORAZA U SRJEDU OČEKUJU JOŠ DVA PORAZA DO KRAJA SEZONE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC