• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeprkalo za MONDO: Vratila mi se želja!

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Učesnik Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine postao je nedavno prvi plivač u Bosni i Hercegovini kojem je za dionicu od 100 metara slobodnim stilom bilo potrebno manje od 50 sekundi.

Banjalučki plivač Mihajlo Čeprkalo "ratovao" je sa povredom ramena, koja ga je od bazena i takmičenja odvojila na čak 19 mjeseci.

Nakon iscrpljujuće borbe sa istom, najbolji sportista Republike Srpske za 2016. godinu plivanju se vratio prije nekoliko mjeseci, a nagovještaji povratka u optimalnu formu stigli u četvrtom mjesecu tekuće godine.

Naime, na mitingu koji je organizovao njegov klub ''22. april'', Čeprkalo, koji će 9. juna proslaviti 20. rođendan, zabilježio je odlične rezultate, oborivši dva rekorda Bosne i Hercegovine.

U disciplini 50 metara delfin isplivao je vrijeme od 24,20 sekundi i ostvario normu za Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Gvangžuu u Južnoj Koreji, dok je na 100 metara slobodnim stilom ostvario rezultat od 49,99 sekundi, te izborio B normu za Olimpijske igre koje će se 2020. godine održati u glavnom gradu Japana Tokiju.

''U pravu ste, poslije pauze od godinu i sedam mjeseci sam se vratio u vodu. Vratila mi se želja za takmičenjem i u januaru sam ponovo počeo da treniram. Ciljno takmičenje nam je bio miting '22. april' i sve je ispalo kako treba. Na toj smotri sam na dionici 100 metara kraul isplivao B olimpijsku normu i postao prvi plivač u BiH koji je to isplivao ispod 50 sekundi'', započeo je Čeprkalo razgovor za portal MONDO.

Nedugo po ostvarenim rezultatima, Čeprkalo je zajedno sa svojim trenerom bio gost gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

''Što se tiče gradonačelnika i Grada Banjaluka u cjelini, moram da kažem da su nam velikodušno izašli u susret i podržali nas u pripremama. Ono što nama predstavlja problem je što ta sredstva i dalje nisu dovoljna jer ako se očekuje neki ozbiljniji rezultat, to bi trebalo da bude podržano i od strane nadležnog ministarstva i republičkih institucija. Od Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske još nismo dobili nikakav poziv, iako smo odmah poslije mitinga poslali dopis da su norme ostvarene. Nadam se da će nas primijetiti ljudi koji su za sve navedeno zaduženi'', rekao je banjalučki plivač.

Planetarni plivački šampionat počinje 12. jula, a završava se 16 dana kasnije. Čeprkalo je oprezan kada su očekivanja u pitanju.

''S obzirom na činjenicu da nemam previše vremena za pripreme, kao i na to da sam nedavno imao zdravstvene probleme, ambicije nisu velike. Nadamo se što boljem rezultatu, a poslije toga se spremamo za dalje.''

A dalje, nakon Južne Koreje...

''Poslije Svjetskog prvenstva planiramo da odemo na nekoliko priprema, uključujući i visinske, kako bismo se što bolje spremili za narednu sezonu i kalendarsku 2020. godinu'', naveo je Čeprkalo, koji je u istoriju sporta Republike Srpske ušao već spomenute 2016. godine, kada je sa nepunih 18 godina, u izboru dnevnog lista "Glas Srpske", izabran za ''najboljeg među najboljima'' - predvodio je listu od deset najuspješnijih sportista Republike Srpske u navedenoj godini.

Mihajlo Čeprkalo: Teško je sve riječima opisati

Stao je tako mladi Banjalučanin rame uz rame sa legendama poput Zorana Kukića, Slađane Golić, Draženka Ninića... koji su, svojevremeno, bili na prvim mjestima i pronosili slavu sporta Republike Srpske.

''Bio je to trenutak kada, vjerovatno, nisam bio ni svjestan da sam osvojio to priznanje. Naravno da mi mnogo znači jer je to bilo kruna na sav moj dotadašnji rad'', istakao je Mihajlo Čeprkalo za MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC