• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanima pet medalja, BiH druga na Balkanu

Autor mondo.ba

Na 24. Balkanskom prvenstvu za djecu do 13 godina koje je održano u Banjaluci proteklog vikenda, banjalučka Energija je osvojila pet medalja, a sa 56 odličja, Bosni i Hercegovini je pripalo drugo mjesto u generalnom plasmanu.

Na takmičenju u Banjaluci nastupilo je 1.039 takmičara iz 10 zemalja, a karatisti Energije su sa 11 karatista i karatistkinja pokazali da su neprikosnoveni u ovom uzrastu u sportskim borbama.

Sa osvojenih pet medalja, Banjalučani su se izdvojili kao najuspješniji klub iz BiH, a odličja za Energiju na prvenstvu Balkana, osvajali su Lana Đogatović (zlato), Anđela Stojić (zlato) - na fotografiji, Lukas Kandić (srebro), Ena Maričić (bronza) i Jovana Derajić (bronza).

Mladi karatisti iz BiH osvojili su najviše medalja od svih zemalja učesnica, a 16 zlatnih odličja ih je stavilo na drugo mjesto u generalnom plasmanu, odmah iza Turske, koja se okitila sa 18 najsjajnijih odličja.

Turska je, pored 18 zlatnih, osvojila 15 srebrnih i 19 bronzanih, a BiH je bogatija i za 12 srebrnih i 28 bronzanih, dok je trećeplasirana Crna Gora osvojila 15 odličja (7-4-14).

Zlatne medalje za BiH osvojili su: Ajlin Kurtanović (-40 kg), Belmin Spahić (+45 kg), Ahmed Busnov (-35 kg), Ahmed Babić (-45 kg), Aldina Bahić (kate), Iman Ružnić (-40 kg), Tarik Šetić (+50 kg), Ali Arnautović (-35 kg), Lana Đogatović (-50 kg), Hasan Selimović (+52 kg), Sergej Jakovljević (-47 kg), Armin Mehić (-52 kg), Anđela Stojić (-49 kg), Luka Pejić (-45 kg), Zahra Arnautović (kate) i Taris Beganović (kate kg).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC