• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karatisti Energije odlični na takmičenjima u Umagu

Autor mondo.ba

Tri medalje za banjalučke karatiste u Hrvatskoj.

 Karatisti Energije medalje Umag Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U Umagu su juče završeni Premijer liga za mlade karatiste i Svjetski kup za takmičare ispod 12 i 21 godine. Na ovom takmičenju učestvovao je do sada rekordan broj takmičara, s obzirom da je nastupilo 3800 karatista iz 73 zemlje, a sjajno su se na planetarnoj karate smotri predstavili članovi banjalučke Energije, koji su nastavili kontinuitet osvajanja medalja na svakoj do sada održanoj Premijer ligi (izuzev Meksika gdje nisu nastupili) i na svakom Svjetskom kupu pet godina u nizu.

U Premijer ligi ponovo su blistale najtrofejnije takmičarke Energije u ovom takmičenju Anđela Stojić i Nikolina Čučak. Ovog puta, za razliku od takmičenja na Kipru gdje su se sastale u finalu, radile su različite kategorije.

Anđela Stojić je ponovo briljirala u kategoriji U-14 +47kg i nakon sedam dobijenih mečeva popela se na zasluženu šampionsku poziciju, odbranivši titulu sa Kipra. U kategoriji je učestvovalo 85 takmičarki, a redom su padale takmičarke iz Poljske, Hrvatske, Italije, tzv. Kosova, Hrvatske, Italije i u finalu Švajcarske.

Nikolina Čučak prvi put je radila u kategoriji kadetkinje -54kg, gdje je nastupilo 115 takmičarki. Nakon prvog meča i poraza od takmičarke iz Rumunije, izgledalo je da je takmičenje za Nikolinu završeno, međutim ulaskom Rumunke u finale banjalučkoj takmičarki se pružila mogućnost rada za treće mjesto.

Narednih 5 mečeva Čučak je dobila ubjedljivim rezultatima pobijedivši takmičarke iz Luksemburga, Poljske, Kazahstana, Holandije i, u borbi za treće mjesto, odličnu takmičarku iz Škotske.

Đorđe Galonja je nastupio na Svjetskom kupu u kategoriji U-12 +45kg i odličnim pobjedama protiv takmičara iz tzv. Kosova, Njemačka i Slovenije plasirao se u finale, gdje je minimalnim rezultatom (1:0) izgubio od takmičara iz Bugarske.

Zahvaljujući ovim medaljama, Energija je ponovo bila najuspješniji klub iz BiH koji je učestvovao.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC