• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Đoković je najpotcjenjeniji veliki sportista"!

Autor mondo.rs

Novinar "Vašington posta" branio prvog igrača svijeta od nepristojnih sunarodnika nakon što su mu zviždali poslije predaje na US Openu.

Novak Đoković nije uspio da odbrani titulu na US Openu pošto je predao meč osmine finala Stanu Vavrinki zbog bola u ramenu. Publika je takav potez srpskog asa propratila zviždanjem, čemu je ugledni "Vašington post" posvetio ogromnu pažnju.

"Novak Đoković mora da je najpotcjenjeniji veliki sportista na planeti Zemlji, a Zemlja bi trebalo da bude bolja. Zemlja umije da bude tako pogrešna u svojim procjenama, možda i više od drugih planeta", naveo je Čak Kalpeper u tekstu za američki list.

On je naveo da je Đoković prosto uletio u četvrto kolo US Opena u petak, uz podsjećanja da ton njegovih mečeva prosto odudara od tona duela u kojima igraju Rodžer Federer ili Rafael Nadal.

"Đoković je imao na treningu čovjeka koji ga ometa dobacivanjima. Imao je takve osobe i na svojim mečevima, na kojima je dvostrukim servis greškama te osobe slao u delirujum", piše "Vašington post".

Federerovi ometači vjerovatno su se i pojavljivali tu i tamo, ali niko ne može da ih se sjeti, možda zato što bi odmah bili odvučeni u zatvor, navodi se u tekstu.

Kalpeper podsjeća da je lako zaboraviti da je Novak, sa 15 od njegovih 16 grend slem titula osvojenih u ovoj deceniji, svojevremeno toliko dugo bio treći na svijetu, da je "mogao da na tu poziciji stavi hipoteku, oko nje ogradu, a unutar nje dvorište puno kućnih ljubimaca".

"Bio je treći skoro cijelu drugu polovinu 2007, čitavu 2008. i prvu trećinu 2009. godine, ali i dodatnih devet mjeseci od oktobra 2009. do juna 2010. prije nego što se ugurao na mjesto broj dva. Do tada, ljubav prema Federeru i Nadalu je cvjetala, nikada nije bila ugrožena, a Đoković je postao "osoba koja će najvjerovatnije biti maltretirana, a najmanje vjerovatno slavljena", piše američki list.

Ocjenjuje i da srpski teniser nije postao ugrožavajući faktor, već više osoba zbog koje postaje neprijatno, koja smeta, a on se nosio s tim uz tek povremene, kratke reakcije tokom tih godina borbe za jednakost.

U tekstu se navodi da je čak izmislio caku za one koji nisu bili zadovoljni njime. Naime, rekao je na Vimbldonu "Znate, gledam da u sebi prevedem te povike. Kada publika viče ''Rodžer'', ja čujem ''Novak''. Zvuči smiješno, ali tako je. Pokušavam da ubijedim sebe da je stvarno tako".

"Na sve to, faktor zvani 'dolazite iz zemlje u kojoj je rat obilježio vaše detinjstvo, što je bio slučaj sa Srbijom' donosi posebne komplikacije, kako očigledne, tako i skrivene, a to ne smije da se zanemari", zaključuje Kalpeper u svom tekstu za "Vašington post".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC