• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj velike karijere: Hiršer više nema motiva

Autor mondo.rs

Jedan od najboljih skijaša svih vremena, Austrijanac Marsel Hiršer, saopštio je da se više neće profesionalno baviti tim sportom.

Sjajni skijaš Marsel Hiršer odlučio je da okonča uspješnu karijeru u 31. godini života.

Austrijanac je kao razlog povlačenja naveo želju da se više posveti porodici.

"Postoji mnogo razloga za to. Moja odluka predstavlja njihov zbir. Sve je teže naći motivaciju i sve je kraće vrijeme tokom ljeta za oporavak", rekao je Hiršer.

"Srećan sam jer sam 12 godina skijao na visokom nivou, bez ozbiljnijih povreda. Vjerujem da sam imao nevjerovatno mnogo sreće, da na dva zdrava koljena mogu da se vratim kući. Pametna je odluka to što sam u ovom trenutku završio karijeru. Rado ću je se sjećati. Srećan sam zbog svega što sam postigao. Sve bih isto ponovo uradio", naveo je aktuelni osvajač kristalnog globusa Svjetskog kupa.

Austrijanac je rekorder je po broju Kristalnih globusa - ima ih osam, pošto je bio nezaustavljiv u Svjetskom kupu od sezone 2011/12.

U najjačem takmičenju ostvario je 67 pobjeda, po čemu je treći najbolji u istoriji, iza Šveđanina Ingemara Stenmarka sa 86 i američke skijašice Lindzi Von, koja je tokom karijere 82 puta stajala na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja.

Na Olimpijskim igrama je osvojio dva zlata i jedno srebro. Najsjajnije odličje je čekao do Igara u Pjongčangu prošle godine, kada je prvo trijumfovao u kombinaciji, a zatim i veleslalomu.

Pored toga ima i srebro sa Igara u Sočiju četiri godine ranije u slalomu, svojoj glavnoj disciplini.

Na Svjetskim prvenstvima osvojio je pet zlatnih medalja, od čega tri u slalomu i po jednu u kombinaciji i veleslalomu, a dvaput je slavio i u timskim disciplinama s reprezentacijom Austrije, dok je osvojio i četiri srebrna odličja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC