• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak deklasirao Beretinija i pobjedom krenuo ka prvom mjestu

Autor w rs

Najbolji srpski teniser je lako, u dva seta, izašao na kraj sa Italijanom Beretinijem. Na otvaranju Završnog mastersa trijumfovao je rezultatom 6:2, 6:1.

Otvaranje turnira kakvo smo samo mogli da poželimo. Na startu turnira u Londonu, Novak Đoković je Beretiniju prepustio samo tri gema, dva u prvom i jedan u drugom setu.

Teniser koji je nedavno prepustio prvo mjesto na ATP listi ima priliku da se vrati na čelo kolone, a za to su mu neophodne pobjede na posljednjem turniru u sezoni. Krenulo je sjajno, ubjedljivom pobjedom nad momkom koji se posljednji plasirao na ovaj turnir (6:2, 6:1).

Možda će vas zanimati

Italijan je u meč ušao opušteno, kao da ne debituje na turnirima ovog ranga i već u uvodnoj fazi je pokazao određene kvalitete. Na njegovu žalost, to je bilo dovoljno samo za petnaestak minuta dobrog tenisa.

Nakon uvodnog odmjeravanja snaga, Đoković je počeo da dominira i da osvaja gemove kao na traci. Vezao ih je ukupno osam, posljednja četiri u prvom i prva četiri u drugom setu ovog meča. Takvu inicijativu ne bi izdržali ni oni koji su, uz poštovanje Beretiniju, bolji od njega.

Italijanski teniser je tek u petom gemu drugog seta napravio prvi brejk, a to nije dovoljno kada igrate protiv Novaka. U naredna dva gema je srpski teniser lako priveo susret kraju.

Prvih 200 bodova za ATP listu je osvojeno, a Nole će morati da ih sakuplja do kraja turnira. Šansa za prvo mjesto postoji, ali će pored pobjeda i srpskog tenisera zanimati i neuspjesi Rafaela Nadala.

Srbin može ponovo do trona ako pobijedi na Završnom Mastersu, a Nadal ne uđe u finale ili ako se plasira u finalni meč, a Španac dobije samo jedan meč u grupi.

Pored Đokovića i Beretinija u grupi "Bjern Borg" su još Rodžer Federer i Dominik Tim, dok su u grupi "Andre Agasi" Rafael Nadal, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i branilac trofeja Aleksander Zverev.

Nijemac je u prošlogodišnjem finalu pobijedio upravo Đokovića 6:4, 6:3. Inače, Novak je jedini teniser koji je četiri puta uzastopno pobjeđivao na Masters kupu i sa pet trofeja (prvi osvojen 2008. u Šangaju) dijeli drugo mjesto sa Pitom Samprasom i Ivanom Lendlom na vječnoj listi pobjednika. Prvi je Federer sa šest.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC