• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP lista će ovako izgledati na startu 2020: Đoković 840 koraka iza Nadala

Autor mondo.rs

Srbija godinu završava sa petoricom igrača u TOP 60 tenisera svijeta.

Možda je ostalo da se odigra još jedno legendarno tenisko takmičenje, ali što se tiče ATP liste, 2019. godina je završena!

Po okončanju završnog mastersa poznato je i kako će vrh liste izgledati na početku 2020. godine.

Možda će vas zanimati

Rafael Nadal je prvi teniser svijeta uprkos tome što nije uspio da prođe grupnu fazu na posljednjem turniru sezone, a na njegovom kontu se nalazi 9985 bodova.

Nadal je time postao i najstariji igrač koji je ikada godinu završio kao svjetski broj jedan, sa 33 godine. Do sada su jedino on i Đoković uspijevali da sa 31 godinom to učine, što se događalo 2017. i 2018. godine.

Na drugom mjestu je upravo Novak Đoković, koji nije uspio da uđe u završnicu turnira u Londonu i tako se vrati na čelnu poziciju, pa će u Novu godinu ući sa 9145 bodova.

To je 840 bodova manje od Španca, a imajući u vidu da Srbin brani i trofej na Australijan Openu, nije za očekivati da se na prvo mesto vrati posle tog turnira.

Na trećem mjestu je Rodžer Federer sa 6590, dok je Dominik Tim plasmanom u finale završnog mastersa skočio na četvrtu poziciju.

To je i jedina promjena u TOP 10 poslije ovog turnira, a društvo najboljih upotpunjavaju Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Mateo Beretini, Roberto Bautista Agut i Gael Monfis.

Što se tiče srpskih igrača, još četvorica se nalaze u prvih 60 na svijetu. Dušan Lajović je 34. igrač svijeta, četiri mjesta iza je Laslo Đere, dok je Filip Krajinović na 40. poziciji.

Miomir Kecmanović je peti reket Srbije i 59. teniser svijeta. Prvi naredni srpski igrač je Nikola Milojević na 156. mjestu.

Na ATP listi bi do kraja godine ipak moglo da bude manjih promjena, usljed čelendžera i fjučers turnira koji će se igrati u narednih mjesec i po dana, dok se Dejvis kup - na programu ove sedmice - ne boduje za ATP listu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC