• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković ponovo pod trobojkom: Nedostajalo mi je da igram za Srbiju!

Autor mondo.rs

Novak uživa u danima sa saigračima uz koje je odrastao i sa kojima je prijatelj. Još kada su rezultati dobri kao danas protiv Japana...

Prvi dan srpskog Dejvis kupa tima u Španiji prošao je izvrsno, jer je pobeđen Japan maksimalnim rezultatom - 3:0.

Filip Krajinović i Novak Đoković u pojedinačnoj konkurenciji, kao i Viktor Troicki i Janko Tipsarević u dublu, doneli su našoj selekciji trijumf protiv azijskog tima i jako je važno što je taj uspeh maksimalan - bez izgubljenog seta.

Možda će vas zanimati

Takav rezultat donosi određeni mir pred sutrašnje duele Srbije i Francuske, kao i sigurnost da će izabranici Nenada Zimonjića biti sigurni bar u konkurenciji drugoplasiranih... Ako u to društvo uopšte dođu.


Naravno, u ovom trenutku su svi usredsređeni isključivo na pobedu protiv "trikolora", a Novak Đoković izneće na teren ulogu velikog favorita, ko god da bude stajao na suprotnoj strani mreže.

U osvrtu na svoj prvi nastup u "magičnoj kutiji", Novak je rekao da je zadovoljan onim što je pružio.

"Nikad se nisam ranije suočio sa Nišiokom i bilo mi je potrebno vremena da se prilagodim njegovoj igri, kao i da vidim šta me očekuje. Jesam uradio domaći zadatak i jesam se analitički pripremio za meč, ali drugačije je kada izađete na teren, pa tu ima malo nervoze, očekivanja... Uloga favorita je uvek tu i sve to izmešano je uzrokovalo da bude dužih gemova i nekarakterističnih grešaka. Ipak, mislim da sam odigrao čvrsto, da sam bio skoncentrisan kao i Filip i to je ohrabrujuće pred sutrašnji, odlučujući duel za prolaz".

Prema njegovom mišljenju, dueli u singlu biće prioritet protiv Francuske.

"Raznolikost kvaliteta naših igrača pravi veliku razliku i veliku prednost. Naravno, drago mi je što smo ostvarili dva trijumfa u singlu. Krajinović i ja smo igrali dobro i to je važno. Pokušaćemo da izvučemo što više možemo iz singla. Francuska ima najbolji dubl i teško je tu očekivati pobedu, ali naravno, mi takođe nismo loš tim i nadam se da možemo da završimo pozitivnim ishodom"

Da li će igrati dubl?

"Svestan sam da je veliko interesovanje, pogotovo za meč Francuska - Srbija. Ne želimo da sad kažemo koje su kombinacije moguće. Nije još sto odsto ko će igrati. Dobro je što imamo nekoliko kombinacija koje možemo da upotrebimo u ovom formatu, a dubl je u novom formatu možda i najvažniji. Ne igram često dubl, potrebno je da čovek vežba, da menja poziciju, jer je to potpuno drugačije od singla. Igrao sam često i sa Filipom, vežbali smo sa Viktorom, Jankom...".

Novak očekuje da mu Francuzi suprotstave Benou Pera.

"Gledao sam juče Monfisov meč protiv Nišioke i nije bio prisutan, on to zna mnogo bolje. Smatram da će staviti Pera da igra protiv mene u ovim okolnostima i zbog slabije forme Monfisa, ali nikad se ne zna. Nisam izgubio nikad od Monfisa, niti od Pera, što je ohrabrujuća činjenica", rekao je Đoković, smetnuvši slučajno s uma svoj duel protiv Pera u drugom kolu Majamija, 2018, kada je ipak doživeo poraz od Francuza.

"Šta god bilo, ključ je u singlovima. Vrlo verovatno može doći do dubla, ali radije bismo da odradimo posao posle singlova. Filip dobro igra, imaće teškog protivnika, Conga je sad u izuzetno dobroj formi, ali biće čvrst meč. Nadam se najboljem i opet kažem, zbog tih računanja, kalkulacija i svega, jako je bitan dubl. Pobeda od 3:0 nas stavlja u dobru poziciju da i u slučaj ne daj Bože poraza 2:1 budemo u konkurenciji za prolaz".

U dugom razgovoru sa novinarima, Đoković je još jednom priznao da mu je nedostajalo da igra za Srbiju. Takođe, žali što nema šansu da u Dejvis kupu igra kod kuće, pred domaćim navijačima.

"Nedostaje mi nastup u Srbiji, ali podržavam promenu sistema (Dejvis kupa), jer stari format nije privlačio dovoljno interesovanja u svetu sporta. Mislim da je idealni format negde između, u stvaranju turnira sa najboljih osam ekipa i možda ubacivanje nedelje ili dve takmičenja ranije tokom godine, kada reprezentacije mogu da igraju kod kuće. U svakom slučaju, čast mi je i zadovoljstvo da igram za Srbiju. Dve i po godine nisam igrao za Srbiju i nedostaje mi taj osećaj. Svi saigrači iz tima su mi prijatelji, odrastao sam uz njih, delimo sjajne zajedničke uspomene, 2010. smo zajedno osvojili trofej Dejvis kupa i svi smo iz toga izvukli pozitivnu stvar za naše karijere. Uvek je poseban osećaj biti tu".

Takođe, Novak je govorio i o vremenskoj blizini Dejvis kupa i predstojećeg ATP kupa, koji će biti održan prvih dana 2020. godine u Australiji.

"Raspored je uvek pitanje, i za ATP kup i za Dejvis kup. Prema mom mišljenju, to bi moglo da se spoji u jedan turnir i to je otvorena ideja za budućnost. Iskreno, mislim da ti turniri ne mogu da postoje zajedno, u razmaku od šest nedelja. Idealan period bio bi posle US Opena, krajem septembra, to bi bilo idealno za taj super-turnir. Naravno, to su dve organizacije i nije jednostavno to izvesti u našem sportu".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC