• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda! Đoković ostavio Srbiju u borbi za polufinale, odluka pada u dublu

Autor mondo.rs

Novak Đoković savladao je Karena Hačanova i izjednačio rezultat na 1:1 u duelu Srbije i Rusije u četvrtfinalu završnog turnira Dejvis kupa u Madridu

Novak Đoković imao je težak zadatak u Madridu, ali ga je uspešno obavio.

Igrao je drugi reket sveta na najvišem nivou, potvrdio visoku klasu kada je bilo najpotrebnije i ostavio Srbiju u borbi za polufinale završnog turnira Dejvis kupa u Madridu.

Đoković je pobedio Karena Hačanova u dva seta, rezultatom 6:3, 6:3, čime je Srbija izjednačila rezultat na 1:1 u duelu protiv Rusije.


Najbolji igrač Srbije vodio je žestoku borbu sa "žilavim" Hačanovim, koji je bio osokoljen vođstvom Rusije, nakon što je Andrej Rubljev ubedljivo dobio Filipa Krajinovića u prvom meču (6:1, 6:2).

Novak je u neizvesnom duelu zadržao koncentraciju sve vreme i pokazao zbog čega je jedan od najboljih igrača svih vremena.

Protiv Hačanova imao je 22 vinera (protivnik 12), dok je upisao 18 neiznuđenih greški, devet manje od rivala, a imao je i 11 as udaraca.

Đoković - Hačanov 6:3, 6:3
Izvor: Youtube/Tennis Challenge


Nakon nerešenog ishoda posle singl mečeva, odluka o pobedniku meča između Srbije i Rusije i polufinalisti pašće u dublu.

Ranije je najavljeno da će u igri parova nastupati Janko Tipsarević i Viktor Troicki i to baš protiv Rubljeva i Hačanova.

Pobednik meča Srbija - Rusija u polufinalu će se sastati sa Kanadom, koja je dan ranije eliminisala Australiju rezultatom 2:1.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima, kasnije popodne, igraju Velika Britanija i Nemačka, odnosno Argentina i Španija.

TOK MEČA - PRVI SET

Novak Đoković opravdao je ulogu favorita i dobio je prvi set protiv Karena Hačanova rezultatom 6:3.

Drugi reket sveta došao je do prednosti zahvaljujući pre svega strpljivoj igri, velikom trudu, ali i sjajnom izboru udaraca.

U trećem gemu najbolji igrač Srbije susreo se sa brejk loptom, ali je uspeo da je spase, a onda već u narednom uspeo je da oduzme protivniku gem na njegov servis.

Đoković je do brejka stigao posle fantastičnog poena koji je osvojio visokim lobom. Hačanov, uprkos tome što ima gotovo dva metra, nije uspeo da uhvati tu lopticu, koja je završila preko njegove glave tik uz osnovnu liniju.

Novak je potom potvrdio brejk, ali uz mnogo napora, na razliku, posle borbe, koja se vodila praktično za svaki poen u prvom setu. To je bilo ključno, jer je nakon toga uspeo da održi prednost i posle 40 minuta povede 1:0 u setovima.

Karen Hačanov, osokoljen vođstvom Rusije, takođe je prikazao veoma dobru igru, uz nekoliko atraktivnih poena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC