• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englez blizu obaranja NFL rekorda: Potrošio je novac za kuću zbog toga!

Autor mondo.rs

Jedan fan američkog fudbala i NFL lige blizu je da obori Ginisov rekord. Utakmica koju će Atlanta Falkonsi igrati na terenu biće posljednja u njegovoj turneji.

Momak iz Lidsa u Engleskoj je blizu obaranja Ginisovog rekorda. To uopšte nije vijest, ali kada u priču dodamo da je Džejkob Bernon fan američkog fudbala i da će oboriti jedan rekord o NFL ligi, stvari postaju zanimljivije.

Tokom ove sezone je ovaj momak od 25 godina već posetio preko 30 utakmica u najkvalitetnijoj ligi američkog fudbala na svijetu. Kada Falkonsi budu domaćini u svom narednom meču, a Džejkob na tribinama, to će biti rekord.

Možda će vas zanimati

Period od 84 dana, odnosno dva i po mjeseca, Džejkob je proveo putujući po Americi. On je u tom periodu, najkraćem u istoriji, uspio da posjeti domaće utakmice svakog od timova u NFL ligi, ne računajući Atlantu, gde će završiti svoju turneju.

Vjerovali ili ne, Bernon nije prvi čovek kom je ovakva ideja pala na pamet. Rekord je prije njega držala Alisija Bernhart, žena koja svaki od NFL timova gledala na domaćem terenu u periodu od 86 dana, 10 sati i 25 minuta.

''Imao sam san da posjetim pet stadiona i onda mi je palo na pamet da bih mogao da proširim to. Kada je izašao rasproed za sezonu, vidio sam da je moguće uklopiti mečeve tako da se obori rekord. Zato sam ovdje'', rekao je mladi Englez.

Ovaj navijač je na putovanje kroz cijele SAD potrošio ušteđevinu koju je pripremio za kupovinu kuće. Po njegovim riječima, bolje je da sada, dok je mlad, napravi ovakve uspomene, a da se na kupovinu doma fokusira kada bude stariji.

Tokom ovog neobičnog putovanja, Džejkob je mrao da ispuni neke uslove. Da bi njegov Ginisov rekord bio validan, potrebno je da dostavi prvu i posljednju akciju sa svake utakmice na kojoj je bio, kao i da za sobom nosi GPS uređaj.

Džejkob Bernon je na društvenim mrežama objavljivao slike sa stadiona kojima je prisustvovao, pa na njegovom Tviter ili Instagram profilu možete ispratiti kako se razvijala avantura.

Ekipa Altanta Falkonsa, jedan od najslabijih timova u svojoj Konferenciji sa skorom 3-8, dočekaće Nju Orleans Sejntse u posljednjem meču koji će Džejkob Bernon gledati na ovom putovanju. Tim iz Nju Orleansa je daleko bolji od domaćina (9-2) i veliki je favorit u ovom susretu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC