• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj vladavine: Roni O'Saliven na rođendan izgubio titulu

Autori Beta Autori mondo

Petostruki šampion svijeta i britanski rekorder predao je tron... "Sjedio sam i gledao", izjavio je poslije poraza.

Najpopularniji britanski snukeraš neće odbraniti titulu na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva, pošto je u osmini finala izgubio od Kineza Ding Djunhuija rezultatom 4:6.

Možda će vas zanimati

O'Saliven nije ubacio nijednu kuglu u prva tri frejma, gubio je sa 0:3 i 1:4, ali je poslije toga popravio igru i izjednačio na 4:4. Ding je uspio da ostane smiren, igrao je dobro i pobijedio i obezbijedio meč sa sunarodnikom Liangom Venboom u četvrtfinalu.


"Na početku sam igrao zaista dobro. On je promašivao duge kugle i ostavljao mi je lake. Dobro sam igrao, on je bio dobar kada sam vodio 4:1 i pomalo smo počeli da se šalimo. On uglavnom ne propušta lake udarce. Volim takve mečeve, uživao sam čak i pod pritiskom. Ne sjećam se kada sam igrao tako", rekao je Ding za Eurosport.

O'Saliven, koji danas proslavlja 44. rođendan, ostao je na sedam titula u Jorku, dok je Ding u igri za treći trofej na tom turniru.

"Sjedio sam i mislio da mogu da izgubim 0:6 ili 1:6 na rođendan. Zadovoljan sam, izjednačio sam, promašio crvenu kuglu, on je poslije toga dobro igrao i nemam zamerki", rekao je O'Saliven.

Niko kao on!

Roni O'Saliven osvojio je prvu nacionalnu titulu 1993. godine, a potom je podizao i 1997, 2001, 2007, 2014, 2017. i 2018. Niko nije bio više puta šampion od njega.

Petostruki svjetski šampion zadovoljan je igrom.

"Bio sam srećan što sam osvojio četiri frejma, u odnosu na to kako je tekao meč u jednom trenutku. Dugo nisam ubacio kuglu. Nisam mnogo griješio, ali bilo je sjajno doći na 4:4. Imao sam šansu, nisam je iskoristio, tako to ide. Na 0:3 i 1:4, da li bih pristao na poraz od 4:6 uz šansu za pobjedu? Verovatno bih", naveo je on.

O'Saliven je pohvalio Dinga.

"Ding je sjajan igrač, iznenađen sam što nije osvojio onoliko koliko može. Siguran sam da će uz njegov kvalitet i volju za pobjedom i to doći na svoje mjesto. Zadovoljan sam što sam igrao u dobrom meču, želio bih da je odigrao lošije", dodao je O'Saliven, jedan od simbola ovog sporta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC