• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frančeska Skjavone: Borila sam se sa rakom i pobijedila!

Autor mondo.rs

Italijanska teniserka objasnila je zbog čega je nije bilo sedam-osam mjeseci i poručila: "Sada sam ponovo u akciji".

Frančeska Skjavone obratila se javnosti ovog petka uveče i objasnila da je prethodnih sedam-osam mjeseci nije bilo jer se - borila sa rakom.

U videu objavljenom na Twitter profilu, šampionka Rolan Garosa iz 2010. godine otkrila je i da se poslije kemoterapije dobro osjeća i da je, što je najvažnije, pobijedila u najvažnijoj borbi u životu.

"Sada sam ponovo u akciji", napisala je na kraju 39-godišnjakinja iz Milana, koja je sa koleginicama iz FED kup rereprezentacije Italije osvajala i ovo takmičenje.



"Dijagnostikovali su mi maligni tumor. Bila je to najteža borba koju sam vodila i najbolja stvar je da sam uspjela da pobijedim. Kad su mi to saopštili prije nekoliko dana, htjela sam da eksplodiram od sreće. Spremna sam za projekte koje sam imala, ali nisam uspjela da ih ostvarim", pričala je osvajačica osam WTA turnira i svojevremeno četvrta teniserka svijeta.

Ona je 2010. u finalu Rolan Garosa savladala Samantu Stosur iz Australije rezultatom 6:4, 7:6 (7:2) i ušla u red gren slem šampionki na svojoj daleko najomiljenijoj podlozi (poređenja radi, na ostala tri "mejdžora" nikad nije prošla četvrtfinale).

Naredne godine, Skjavone je ponovo stigla do finala u Parizu, ali je izgubila od kineske takmičarke Li Na rezultatom 4:6, 6:7 (0:7).

Na istom mjestu 2008. igrala je i finale dublova sa Kejsi Delakvom iz Australije, ali su ih nadigrale španske teniserke Anabel Medina Garigez i Virhinija Ruano Paskval rezultatom 6:2, 5:7 i 4:6.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC