• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreće ATP kup: Idemo Srbija! Lajović, pa Đoković prvo protiv Južne Afrike

Autor mondo.rs

"ATP kup je timsko takmičenje koje vam omogućava da predstavljate svoju zemlju, da se okupite sa saigračima, što nije čest slučaj tokom sezone. To nam daje dodatnu energiju i motivaciju", poručio najbolji teniser Srbije.

Novak Đoković predvodiće Srbiju na prvom ATP kupu u Australiji, koji je počeo danas. Najbolji teniser Srbije na teren će drugog dana takmičenja, u subotu, a prvi rival biće mu Kevin Anderson.

Srbija će igrati u Brizbejnu, a otvoriće takmičenje protiv selekcije Južne Afrike.

Možda će vas zanimati

 Đoković je u društvu saigrača proslavio Novu godinu u Brizbejnu, posetio taj grad i aklimatizovao se na nove uslove.

"Koristim dane u Australiji da se prilagodim vremenskim uslovima i uđem u najbolju formu pred početak ATP kupa", naveo je Đoković.


Za razliku od prethodnih godina, odlučio je da u u Australiju dođe ranije.

"Ovo takmičenje trebalo bi da posluži kao idealna priprema za Australijan Open. Već neko vrijeme ne igram uvodnu nedelju sezone u Australiji, uglavnom sam u Kataru, ali ATP kup može mi biti od velike pomoći da u pravoj formi dočekam prvi grend slem sezone. Stigao sam u Brizbejn mnogo ranije kako bih se prilagodio. U Evropi je veoma hladno pa mi treba malo vremena da se aklimatizujem. Volim da provodim vrijeme u Australiji - hrani me pozitivnom energijom", poručio je drugi teniser sveta.

Đoković će protiv Andersona, trenutno 91. igrača svijeta, igrati u subotu od 10 časova po srednjeevropskom vremenu. Biće to njihov 12. međusobni duel, a Đoković je slavio na prethodnih devet. Posljednji put sastali su se nedavno, prije dočeka Nove godine, na egzibiciji u Abu Dabiju, koju je srpski teniser dobio rezultatom 2:1.

"ATP kup je timsko takmičenje koje vam omogućava da predstavljate svoju zemlju, da se okupite sa saigračima, što nije čest slučaj tokom sezone. To nam daje dodatnu energiju i motivaciju. Na terenu je veoma živo, ali ima i dosta zabave i uživanja", poručio je pred nastup na prvom ATP kupu Novak Đoković.



Prije Đokovića na teren će u subotu ujutro izaći Dušan Lajović, od 8.30 časova, i igraće protiv Lojda Džordža Herisa, 99. igrača sa ATP liste.

Srbija će u grupi A u Brizbejnu igrati još protiv selekcije Francuske i Čilea i protiv svakog tima igraće dva singl duela i dubl. Šest pobjednika grupa i dvije najbolje drugoplasirane ekipe izboriće plasman u četvrtfinale, koje je na programu 9. i 10. januara. Polufinala će se igrati 11. januara, a finalni duel na programu je dan kasnije u Sidneju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC