• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo, Jovana: Svjetska prvakinja "gazi" ka Tokiju 2020!

Autor mondo.rs

Srećno u nedjelju! Najbolja srpska karatistkinja boriće se za zlato protiv Iranke i dodatne bodove za odlazak na Olimpijske igre.

Aktuelna svjetska prvakinja u kategoriji do 61 kilograma, karatistkinja Jovana Preković, plasirala se danas u finale Serije A u Čileu.

Turnir u Santjagu jedan je od kvalifikacionih za Olimpijske igre u Tokiju. Jovana Preković će se u finalu, u nedelju, boriti protiv Iranke Rozite Alipur.

Možda će vas zanimati

Ona je ovog petka uveče u polufinalu savladala Jin Kjsaojan iz Kine rezultatom 3:0. 

"Danas se Jovana borila fenomenalno i iz meča u meč je bila sve bolja i bolja što pokazuje da se nalazi u vrhunskoj formi i da je spremna za ovu vrstu izazova", rekla je trener Roksanda Atanasov, a prenosi Karate klub "Knjaz".

Ona je navela da je napravljen još jedan korak ka Tokiju 2020, odnosno osvojen veliki broj kvalifikacionih bodova na putu ka Olimpijskim igrama narednog leta.

"Ali, to nije dovoljno. Moramo ostati u fokusu i stajati čvrsto na zemlji sve do kraja kvalifikacija, do maja... Slijedi borba u nedjelju za nove bodove, a onda idemo u Francusku na trening kamp nakon čega nas očekuje Premijer liga u Parizu krajem meseca", dodala je Atanasov.

Kao nosilac, Jovana je bila slobodna u prvom kolu, u drugom se sastala sa takmičarkom iz Brazila De Lima Stefani i pobijedila rezultatom 6:3, a potom su redom padale - Faktos Žaklin iz Ekvadora (4:0), Žang Ksjaoling iz Kine (1:0) i konačno vicešampionka svijeta Kjasojan, koju je 24-godišnja Aranđelovčanka savladala prošle godine u finalu Svjetskog prvenstva u kategoriji do 61 kilograma.

Bravo, Jovana!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC